跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有冇好既介紹...
我想帶個囝 (2age多d)去學游水 ....
係咪得史丹福? 好唔好?

複式洋房

回覆:學游水

泳天@石門

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

侯爵府

引用:請問有冇好既介紹...我想帶個囝+(2age多d)

原帖由 Joeyi 於 13-02-24 發表
請問有冇好既介紹...
我想帶個囝 (2age多d)去學游水 ....
係咪得史丹福? 好唔好? ...
史丹福 is just for fun

侯爵府

回覆:學游水

我囡3至7歲游史丹福,贪方便。
舊年轉去泳天,囡今年一年進步非常明顯。
史丹福D呀sir hea住教

男爵府

小朋友重細, 我prefer 私人教練, 但平平地果啲, 起碼俾小朋友接獲多啲水, 唔好驚, 培養佢夠膽游.

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

pekklekiki 發表於 13-3-27 10:23
小朋友重細, 我prefer 私人教練, 但平平地果啲, 起碼俾小朋友接獲多啲水, 唔好驚, 培養佢夠膽游.
...
認同你O既講法

不過有時一個小組,例如3-5位小朋友,peer learning仲無咁驚。

ESF D導師好識教細個小朋友,我個仔(3.5歲)只係學o左兩堂已經識在水中呼氣+踢水。

佢同班同學仔第一堂喊到cc吓,但係阿Sir好有愛心,抱住佢一齊落水,俾到安全感佢,第二堂已經笑住好有信心落水,唔再驚喇!
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

複式洋房

回覆 babyislove 的帖子

Where is ESF? How can I get their swimming schedule? My daughter is 3.5 yrs old too and seeking for swimming course for her. Thanks.

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

FTLFWK 發表於 13-3-27 11:12

Where is ESF? How can I get their swimming schedule? My daughter is 3.5 yr ...

ESF Educational Services (即係英基附屬教育中心)全香港有好多地方可以上堂

你上佢網址睇睇,慢慢揀地點及時間

我個仔就o係MOS 恆安間Renaissance College上,係暖水池

P.S. 收費唔"平",不過我揀安全為先,佢人手好足。落水一個教練,池邊最少亦有一個教練,睇實+照顧D小朋友。佢好welcome家長觀課,我好放心。
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

複式洋房

Great! I'm looking for the course at Renaissance College where is walking distance for me. May I know how many kids in a class.

I'm looking for Wing Tin before. But, all classes are full. There are 4 kids in a class. Do you have any comment about Wing Tin.

BTW, is any other classes at ESF (Renaissance College) with good comment?

Thanks.

版主

FTLFWK 發表於 13-3-27 11:37

Great! I'm looking for the course at Renaissance College where is walking d ...

我個仔o個組係4位小朋友,都係無學過游水。

我個仔上緊Spring Sports Camp,hockey、tennis、gym、basketball etc咩都有得玩。D教練全部都好有心機教, so far我都幾滿意,個仔學到o野又玩得開心。p.s. 注意: 教練都係外國人,講英文; 有機會助教係識廣東話,但係唔一定。

泳天我無接觸過,所以no comment。
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

複式洋房

回覆 回覆:babyislove的帖子

sound good wor. tks.
sport camp - 25-28 Mar (3 hr per day), 你小朋友唔洗返學嗎?

複式洋房

sport camp - 25-28 Mar (3 hr per day), 你小朋友唔洗返學嗎?

版主

FTLFWK 發表於 13-3-27 11:51

我個仔上星期五已經開始放復活節假期
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

複式洋房

wah .... good!

大宅

Class in ESF lasts 45 mins only, is it too short? Do you know how much time do they spend on the warming exercises? Are they actually in the water for 30 mins?
My boy is 6 and thinking of sending him there...........I WONDER what could they learn in just 30 mins/week...........any advices?

版主

mm425 發表於 13-3-27 13:46
Class in ESF lasts 45 mins only, is it too short? Do you know how much time do they spend on the war ...

我個仔咁細個小朋友又未學過游水,我覺得30分鐘夠晒。
其實我俾個仔去ESF係學游水,唔係希望佢操游水去比賽。
真係for 求生(起碼跌落水都識自救吓)、for fun & healthy (keep住做吓運動)

我老公覺得貴,但係我安全第一! 一定要揀好注意安全o既機構俾個仔學。我揀個venue本身係一間學校,因為覺得D facilities 會齊D,同埋個環境係children friendly D。我都係o個句,「安全第一」

我見佢個website有info,大個D o既小朋友,可以揀一對一or對二,一星期兩堂都得。

其實你有咩concern,係online報名前可以send e-mail去問一問先,佢地覆得好快。直接打電話去問亦得。

回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

thanks for your advice ;)

首頁

尾頁

跳至