在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

由上年下半年開始個個月遲出糧, 搞笑到係喺我放產假其間, 出糧日去打簿, 打到$1 SALARY喺簿仔度($0.99都試過), 打返公司問, 就話因為公司遲出糧, 所以另外就出票

咁我都算喇, 諗住等埋個雙糧就辭職, 前幾年開始公司已經遲出雙糧, 多數都係新年後果個月連人工一齊出; 咁我上個星期心急想知, 直接問個accountant(負責出糧)幾時出雙糧, 佢話 I DON'T KNOW, 又問佢係唔係一定出, 佢都話 I DON'T KNOW

聽到我火起 , D錢係我嫁, 點解可以講I DON'T KNOW咁不負責任

已經打咗去問勞工處, 佢話只係帶公司0既卡片就夠, 佢地會直接同公司聯絡追討

但我決定唔到一樣野就係... 我仲好唔好等多3日到月尾, 真係無糧出, 星期五先至去勞工處投訴; 定係等遲出糧7日後先至去勞工處; 定係即刻去勞工處

有無D有經驗0既JM可以幫下我呀

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:公司遲出雙糧

你放完產假未?如果未放完,要等完左產假後開始計通知期,即係你份雙糧當左通知期,又係得個吉。

大宅

回覆 小肥§澄 的帖子

放完嫁喇, 今個月頭已經返工

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆:公司遲出雙糧

我會出左糧先

首頁

尾頁

跳至