少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,
如有其他 recomendation, pls share. Thanks!

水晶宮

disney好d, 起碼多平路, 全程可推車, 海洋公園多山路斜路梯級呀~

fong227    發表於 13-3-1 18:00

水晶宮

回覆:剛1歲BB未董行,父母假日帶他去Ocean Park or Disneyland 適合D

其實同距識唔識行無咩關係,反正兩處都咁多人,你都未必會比距自己行。

禁止訪問

畀面勳章

大宅

迪迪尼會好好多, 推住bb車去邊都得, 海洋公園太多樓梯斜路, 搬bb車搬到手軟又危險, 不過weekend呢兩個park都超多人, 得個"迫"字, 閒日去會行得玩得舒服小小, 其實好多市政公園都好適合bb去架, 地方又大, 每區梗有一個

男爵府

回覆:剛1歲BB未董行,父母假日帶他去Ocean Park or Disneyland 適合D?

9個月去迪士尼,不過一個下午只玩左巴斯光年,巡遊同公仔影相。育嬰室方便,地方唔差。

別墅

回覆:sandrah 的帖子

一定係disney,海洋公園太多斜路d換片地方又舒服d

別墅

回覆:etmonster 的帖子

換片地方disney又舒服d,又多d食堂可以hea下

別墅

sandrah 發表於 13-2-27 15:43
如題,
如有其他 recomendation, pls share. Thanks!

Disney,好啲,有好多機動遊戲都玩得,推車又方便,啲公仔又可以影下相...
Ocean Park 去廁所污糟又多人,又要行山,又多遊客,上次諗住揹BB去睇下魚,去到啲水族館黑忟忟,好迫,有啲局,咁細個都唔係太識睇魚..北極動物館又超凍(因為新開未入過去所以揹咗B入去),啲唔識嗰啲人都話咁凍做咩帶b入嚟,去完真係勁辛苦,仲要曬黑咗.....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我未帶過小朋友去迪士尼, 大仔同細仔歲零返香港, 佢地麻麻地識行時去海洋公園, 淨係走果陣搭巴士係最麻煩, 其餘都無乜大問題. 推bb 車上落斜同埋入熊貓館 (我地帶定外套) 對我黎講絕對唔係問題, 冇難度.

講到尾都係睇大人既感覺同埋價值, 同埋怕唔怕辛苦囉... 對小朋友黎講其實冇分別, , 小朋友乜都八, 睇到動物郁郁下就開心, 現到其他小朋友又開心, 我鍾意睇動物多過卡通人物, 同埋想小朋友大d 至玩迪士尼 d 機動遊戲, 所以咪淨去海洋公園.

洋房

去Disneyland好,公仔色彩多吸引小朋友,而且多地方休息!Ocean Park適合3,4歲小朋友。再唔係去外地旅遊可以影多啲相留念。我女女一歲同佢去外地旅遊,佢好開心!

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

去得呢D地方都要推BB車,咁一定係DISNEY好D
全平地, 去OP又要上落電梯之餘又要推上斜落斜
因為你都唔會預佢行架啦???
同埋BB配套好D, 可以去到借BB車, 又有育嬰室!
方便好多!

食野方都多D大D, 泊低架BB車都無咁阻方

水晶宮

BK Milk勳章

回覆:剛1歲BB未董行,父母假日帶他去Ocean Park or Disneyland 適合D

其實未識行
我个人覺得兩度都吾適合去
人又多
大人bb都辛苦
佢又未識玩又吾係好g睇緊d咩
兩三歲就適合去
反而去下沙灘
去下公園行下草
室內遊樂場爬下
會仲好

首頁

尾頁