在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

而加啱啱返工,其實我老闆ok好人,體諒我要揼奶都會隻眼開隻眼閉,但因為我係荔枝角區返工,你地都知d舊式商廈厠所幾咁"舒適"架啦,d人又出出入入,間中又傳來陣陣清香,所以而加自己掙扎緊仲堅唔堅持好呢?有冇靚媽同我差唔多處境呀?比著你地會點做?
放棄又覺得好可惜,對亞B唔住呀

伯爵府

我都是在廁所泵, 有時都有陣陣清香,

不過我在尖沙咀, 應該廁所會好DD

我餵左7個月全人奶~~ 7~8個月半人奶

跟住就食奶粉,

雖然唔係堅持左好耐, 不過都好開心

別墅

回覆:有冇現在或曾經在職媽媽而又有餵母乳架?有事請教

我公司有兩層 仲有個獨立殘厠 (幾乎冇人用)雖然公司都有好幾個人奶媽 但我lunch去泵冇人爭 初時我會走去商場育嬰室泵奶 但來回咁行 泵完奶已經冇時間食嘢 初時都怕廁所泵奶唔衛生 怕唔泵又唔得 為咗個囝有奶飲 辛苦少少啦

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係位泵..泵左6個月..無咩問題呀..加條巾就得喇..

36日咋...緊張緊張

男爵府

我都在公司泵了十七個月人奶都是在廁所,但我公司是獨立一格廁所,没有其實人共用,我每次泵奶前會再清潔廁所,我的姐姐會每天都會清潔,所以好清潔,不要為小事不餵人奶。

男爵府

好媽媽勳章

回覆:有冇現在或曾經在職媽媽而又有餵母乳架?有事請教

厠所有勁尿味,都唔知泵唔泵好

A delighted mama, enjoying every minute and second with my sweet heart

伯爵府

我都係在廁所泵咋, 我會極速 15-20 min 內完成. 亞仔都飲咗 20 個月架.

大宅

有無空既conf room?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我果時喺殘廁泵咗7個月. 你睇下公司有冇會議室可以匿入去泵, 又或者揾下公司附近有冇政府大廈, 有d有母乳室, 可以借用黎泵奶.

首頁

尾頁

跳至