親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:mugtaitai 的帖子

題外話,我想問下暑假會去北海道嘅你地,會著牛仔褲波鞋抑或好似去泰國咁著短褲涼鞋?

公爵府

kinoko_guoguo 發表於 13-3-17 15:30
題外話,我想問下暑假會去北海道嘅你地,會著牛仔褲波鞋抑或好似去泰國咁著短褲涼鞋?

...
牛仔褲波鞋。我年紀大,短褲涼鞋只去沙灘時先敢著,費事嚇親人。
北海道夏天一早一晚都有d涼意,有時陰天落雨時仲會有少少凍,帶定件風褸穩陣

別墅

回覆:mugtaitai 的帖子

多謝你嘅提醒,我仲以為好似泰國咁熱~

男爵府

kinoko_guoguo 發表於 13-3-17 17:10
多謝你嘅提醒,我仲以為好似泰國咁熱~
絕對唔係,佢熱得黎好涼,一晚上要加外套我12年去完,有咩可以pm問我

別墅

回覆:appl428 的帖子

大宅

回覆:七月中去北海道一問

大家好,我都係book咗7月尾去北海道

27/7 香港 羽田 旭川 “宿旭川“
28/7 旭山動物園,北瀧町 “宿旭川“
29/7 美瑛、富良野(肚臍祭) “宿富良野“
30/7 富良野 “宿富良野“
1/8 Rera Outlet 、洞爺 “宿洞爺湖“
2/8 壯督町摘士多啤梨、函館山 “宿函館“
3/8 函館市 “宿函館“
4/8 登別 “宿登別“
5/8 札幌 “宿札幌“
6/8 札幌 “宿札幌“
7/8 場外市場買海鮮、札幌 香港

時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 appl428 的帖子

我上網睇話7月都係20零度, 應該唔會好似香港咁熱.

.........................................

大宅

我去過兩次,一次7月中一次6月尾,日間幾曬,不過唔太熱,一早一晚會涼,要著簿外套,夜晚涼涼哋,浸溫泉都好舒服啊

時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

公爵府

maggie_chung 發表於 13-3-18 00:17
大家好,我都係book咗7月尾去北海道

27/7 香港 羽田 旭川 “宿旭川“
咦,8 月仲有士多啤梨摘咁好?我幾年前去周圍揾都揾唔到,卒之去左摘車厘子,但我兩個仔都中意食士多啤梨多d,上次有d失望

大宅

引用:Quote:maggie_chung+發表於+13-3-18+00:17+

原帖由 mugtaitai 於 13-03-18 發表
咦,8 月仲有士多啤梨摘咁好?我幾年前去周圍揾都揾唔到,卒之去左摘車厘子,但我兩個仔都中意食士多啤梨多 ...
搏吓ja,因為自駕,壯督町啲果園又離洞爺湖好近 (5~10分鐘),我上次7月中去仲有,一個價錢可以摘士多啤梨&車里子,希望今次都咁好彩啦

時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 maggie_chung 的帖子

咁你有冇去過層雲峽呀? 我想住一晚溫泉酒店, 唔知好唔好.
.........................................

大宅

引用:回覆+maggie_chung+的帖子 咁你有冇去過層

原帖由 lovestarry001 於 13-03-26 發表
回覆 maggie_chung 的帖子

咁你有冇去過層雲峽呀? 我想住一晚溫泉酒店, 唔知好唔好.
層雲峽只觀光無住過,幫唔到你

時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mugtaitai 發表於 13-3-18 11:55
咦,8 月仲有士多啤梨摘咁好?我幾年前去周圍揾都揾唔到,卒之去左摘車厘子,但我兩個仔都中意食士多啤梨多 ...
請問你上次去邊度摘車厘子, 因為如果行程岩, 我都想同阿仔去摘下, THX

公爵府

shirleyleung15 發表於 13-3-27 16:39
請問你上次去邊度摘車厘子, 因為如果行程岩, 我都想同阿仔去摘下, THX
我去余市,嗰度有好多觀光果園,唔同季節有唔同嘅生果摘。我當時去嘅係呢個果園:
http://www.fruits-yamamoto.net

其實北海道好多地方都有得摘生果,可以參考下呢度,睇下會唔會有邊度啱你行程:
http://www.jalan.net/theme/mikakugari/mikakugari/01.html

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:shirleyleung15+發表於+13-3-27+16:3

原帖由 mugtaitai 於 13-03-27 發表
我去余市,嗰度有好多觀光果園,唔同季節有唔同嘅生果摘。我當時去嘅係呢個果園:
http://www.fruits-yam ...
吾該哂你既資料

mugtaitai  唔好客氣。玩得開心d  發表於 13-3-27 20:54

大宅

引用:Quote:mugtaitai+發表於+13-3-18+11:55+咦

原帖由 shirleyleung15 於 13-03-27 發表
我去洞爺湖畔隔離嘅壯督町,5分鐘車程

時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
人轉眼將會大個女

伯爵府

引用:Quote:原帖由+shirleyleung15+於+13-03-27+

原帖由 maggie_chung 於 13-03-27 發表
我去洞爺湖畔隔離嘅壯督町,5分鐘車程
,好想去我今次只去札榥,小樽,富良野一帶,所以要睇下附近有無果園

男爵府

回覆 lovestarry001 的帖子

層雲峽, 之前試過1月去....住山頂果間"大雪", 都幾舊下....但平囉....因為可以順手去冰瀑祭先住咋 !

別墅

引用:Quote:shirleyleung15+發表於+13-3-27+16:3

原帖由 mugtaitai 於 13-03-27 發表
http://www.fruits-yam ...
多謝你嘅分享,你嘅資料好有用~

mugtaitai  唔好客氣  發表於 13-3-28 00:12

別墅

我想去十勝嘅牧場及芝士工房,不過好少聽人提起呢個地方!

首頁

尾頁

跳至