跳至

首頁

尾頁

大宅

參觀左馬鞍山朗思o既媽咪有咩感覺啊?

我星期六去參觀過!環境幾好,個open space幾大幾開揚,不過我都係第一次睇幼稚園,無得比較,唔知大家覺得呢間學校算唔算細啊?如果遇著落雨咪無得玩囉!?

洋房

Re: 參觀左馬鞍山朗思o既媽咪有咩感覺啊?

我都有去參觀,不過感覺就一般,沒有甚麼驚喜。

參觀當天天氣頗熱,縱使不下雨,小朋友玩得興高釆烈,大汗淋漓之際,再返回冷氣開放的教室,不知會否因此生病呢?

洋房

還有一點,很重要的:

前往校舍的通道狹窄,防煙門又阻礙前進,抵達校門之前又怕有「高空擲物」......總之,上學的路總教人擔驚受怕...... :-|

大宅

畀面勳章

我覺得冇蓋是一個問題但其他幾好

大宅

我都有留意呢點!個入口真係幾鬼殊~唔知仲有無其他走火通道o既呢?

超人家貓 寫道:
還有一點,很重要的:

前往校舍的通道狹窄,防煙門又阻礙前進,抵達校門之前又怕有「高空擲物」......總之,上學的路總教人擔驚受怕...... :-|

珍珠宮

我果日都去睇過,我絶對應同果個冇蓋既操場同埋通道狹窄都係好緊要!好有問題,咁到落雨果陣咪也咩都冇得玩!
而我對佢地當日既安排都覺得好亂,可能係好多人啦! 我入到裏面係全完揾唔到人問嘢, 都唔見佢地有制服著唔知邊個老師,邊個唔係,入到d課室又冇人介紹,想問吓課費又要出番門口問,所以我對佢個印象麻麻地!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

大宅

係啊!都無人招呼,又無人介紹,
我最後都要出番門口先問到野,我問n1有無全日,個miss支晤意對,好似好唔清楚咁,然後話小朋友咁細個唔適合讀全日o架喎!佢到最後都無答我佢地n1究竟有無全日! ?-(
只係叫我11月先o黎報名!

禁止訪問

珍珠宮

mavis-lee,

係呀! 我係埋到見到有 mami 報料有開放日,咁我咪諗住同埋個仔去玩吓囉!話晒都有好多小朋友一齊玩!
我都想了解多d唔同既幼稚園既分别! 不過我果日真係有d失望囉! 真係好亂無人理囉!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

男爵府

我都有去參觀呀! 絶對有同感呀! 感覺一般。

我聽到有個媽咪亦疑惑關於小朋友玩得興高釆烈,大汗淋漓再返回冷氣教室所引致生病既問題, 佢話d老師會幫每個小朋友抺乾先會俾佢地入教室喎,但係個媽咪最後話,你地信唔信呀 ?-( ?-(

別墅

囝囝返緊,昨天陪同時唔會覺得一冷一熱太大差別,因課室門長開.但一直是自己幫他抺汗,入到課室仍然是自己幫他換毛巾.今天無得陪,放學時背上仍然是我幫他放的毛巾,而且仲好濕.都唔明校長到了7月才通知搬校舍,搬到有室外遊戲場,但又照顧不週.我都是唯有返住睇吓先.

子爵府

Think open day 我先生有去,no special comment。my daughter will try one lesson of play group in sept。is Think OK in terms of play group and nursery school? How about other school e.g. Box Hill, 綠茵, or other playgroup, nursery class ?

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

all,
我同你們一樣感覺,原全唔知邊d係老師,有d成個靚妹咁!最簡單的問題都答唔到,好似幾錢學費咁都話唔知!有無人講解,好似去左遊樂場咁,都唔知佢地點搞open day!!!原全一定唔會比阿仔去讀!

首頁

尾頁

跳至