跳至

首頁

尾頁

子爵府

新一代 + 奧斯卡 幼稚園 家長入來傾下.

我個女係新一代 K3 舊生.

有冇讀緊新一代舊生同 奧斯卡過來的mami 傾下.

合併後, 好多野都變左, 校長同好多老師都係奧斯卡過來,
好驚會有教學變質. 因為以前我覺得好好.

真係好擔心.

大宅

Re: 新一代 + 奧斯卡 幼稚園 家長入來傾下.

Oscar 舊生. 囡囡今年升IK2
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~珍惜眼前人 :-)

子爵府

janetc,

我個女係讀上午班.

聽你禁講都安心d. 以前除左學費, 就冇其他費用嗱.

大宅

我都想同囡囡報讀奧斯卡
不過我想知宜家收費
同埋係咪已經搬左去新屯門中心啦?
有冇得參觀下呢??

男爵府

bestwish 寫道:

真係好擔心.

hi bestwish,

我仔仔都係 K3 主流班, 其實都無話擔唔擔心, 大家都係先入為主, 最重要小朋友學到野, 係咪?

你女女係咪 K3C? 如果係, 可能你地會覺好D, 因為我見 K3A & K3B 都係奧斯卡老師做班主任 (我仔仔係 K3A), 我見有6-7位舊生, 其餘 20-22 係舊奧斯卡學生; o係班房見到果部份家長唔係太開心, 我估都係好擔心唔知新老師會點 (俾著我都會咁諗), 我地一齊努力啦!

子爵府

AnnieClarabel,

你個仔仔同我個女一樣禁好彩抽仲去A.B 班, 我個女係B班.
我嗰兩個班主任仲係最後生嗰兩個, 好似剛出來做野, 唉...真係另我擔心. 我都唔禁講比個女聽佢D朋友仔去曬C班.
真係好慘呀...

AnnieClarabel 寫道:
[quote]
bestwish 寫道:

真係好擔心.

hi bestwish,

我仔仔都係 K3 主流班, 其實都無話擔唔擔心, 大家都係先入為主, 最重要小朋友學到野, 係咪?

你女女係咪 K3C? 如果係, 可能你地會覺好D, 因為我見 K3A & K3B 都係奧斯卡老師做班主任 (我仔仔係 K3A), 我見有6-7位舊生, 其餘 20-22 係舊奧斯卡學生; o係班房見到果部份家長唔係太開心, 我估都係好擔心唔知新老師會點 (俾著我都會咁諗), 我地一齊努力啦!

[/quote]

大宅

bestwish,
點解你咁ka,將我pm你的copy係版面,大家不嬲都互相pm,你pm問我,我pm答你,如果你我都想係版面傾,就唔會"私人傳訊"啦,你有冇理我感受ka. 你咁樣做冇人會再敢pm你啦.
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~珍惜眼前人 :-)

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hi janetc,

Please check PM, thanks!
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

子爵府

janetc,

sorry, 唔知你禁 care. 因為我覺得你講緊一d唔係禁秘密嘅野. anyway, sorry again. 我係冇惡意.

男爵府

bestwish,

我估你誤會左喇,我都係奧斯卡轉過o黎;你女女今年果兩位老師 (Ms Yu & Ms Lee), Ms Yu 係我仔仔舊年 K2 班主任,佢教得好好架,唔好太擔心!
Keep in touch!

子爵府

AnnieClarabel,

我都放心d. Thank you. Keep in touch.

AnnieClarabel 寫道:
bestwish,

我估你誤會左喇,我都係奧斯卡轉過o黎;你女女今年果兩位老師 (Ms Yu & Ms Lee), Ms Yu 係我仔仔舊年 K2 班主任,佢教得好好架,唔好太擔心!
Keep in touch!

子爵府

My son is Oscar 舊生,今年升 IK1.Miss Lam and Miss Little is his form teacher.
我個寶貝仔係屎撈B

大宅

BESTWISH,
我囡囡係ik2wd.
oscar以前都係只交學費同每年2次書簿費.

各位:
想問,來年度新一代會有d咩興趣班?
今年想同囡囡報芭蕾舞/小提琴.
囡囡話想學.
上年的外籍老師走了.令我感到失望.
唯有寄望今年新來的外籍老師.我相信會好的~!

子爵府

bb2002,

noted and thanks.

新一代以前只係得, 芭蕾舞, 繪畫, 英文班. 我個女上開繪畫班. 如果你個女喜歡學芭蕾舞, 我建議你去屯門大會堂報文協d舞道班, 又平, 又有表演機會, 地方係大會堂舞蹈室, 又大地方比小朋友跳.

bb2002 寫道:
BESTWISH,
我囡囡係ik2wd.
oscar以前都係只交學費同每年2次書簿費.

各位:
想問,來年度新一代會有d咩興趣班?
今年想同囡囡報芭蕾舞/小提琴.
囡囡話想學.
上年的外籍老師走了.令我感到失望.
唯有寄望今年新來的外籍老師.我相信會好的~!

大宅

我想問下有冇聯絡方法/電話
我上網搵到個個都打唔通
唔該哂

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

yanwah:
電話係24625728~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

all mami,

請問我想比囡囡插班n1,係咪而家要去報名?定係等佢派表呢?
新一代n1好唔好? 若果入讀n1,係咪可以直升k1架?

thx~!!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

gogoblue:
我諗妳而家要去新一代攞表啦~~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

maggie,

thx ar~ 我打算下個sat 去學校參觀,若果我要報名,請名我要預備d乜野呢??

大宅

BestWish,
先多謝你意見~!
如果係大會堂報.學星期幾?咩時間?
因為我要返工.星期一至五係唔可能.
所以先報學校果d.囡囡返全日.

首頁

尾頁

跳至