跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 新一代 + 奧斯卡 幼稚園 家長入來傾下.

Hi bestwish,
請問你知不知道芭蕾舞班多演出機會嗎? 有沒有舞蹈團? 我想同囡囡報呢. thanks!

Hi bb2002,
我都好唔捨得Ms. Shaddha,佢真係好好,excellent!
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~珍惜眼前人 :-)

大宅

janet,
新來的外籍老師,我暫不能給她評語.
唯有向好方面看.
不過我見她笑容滿面和她年紀.相信她經驗不淺.
知唔知ms.lee 好唔好?
我只知她很niceeeeeeeeee
希望她不會被我女蝦到.
因為我女好識睇人面色.
哈哈~!

男爵府

bb2002,

Ms YT Lee 舊年都係教 IK2

大宅

Thank you
maggie 0043

maggie0043 寫道:
yanwah:
電話係24625728~~

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

gogoblue:
出生證明書副本 ,一吋半證件相兩張 ,回郵信封(最好帶定幾個),報名費.....應該係帶呢d.....希望幫到妳啦

子爵府

janetc,

我個女係係屯門文協參加舞蹈班. 屯門文協有好多種類嘅舞蹈班, 芭蕾舞, 中國舞, 兒童舞, 拉丁舞, Modern Jazz....
屯門文協總部係時代廣埸4/F. T: 24670846. 你可以打電話問有咩班啱你小朋友. 佢地D班會係總部或大會堂上堂.
佢地係非某利機構, 學費好便宜, 講比你知, 我細個都係係文協學跳舞 ka.. .

我個女之前學左年半都已經係大會堂表演左三次. 但唔知點解我個女跟住話唔學. 而加我想佢學Modern Jazz, 星期六有班. $400 兩個月, 等我今晚問下佢學唔學先.....

janetc 寫道:
Hi bestwish,
請問你知不知道芭蕾舞班多演出機會嗎? 有沒有舞蹈團? 我想同囡囡報呢. thanks!

Hi bb2002,
我都好唔捨得Ms. Shaddha,佢真係好好,excellent!

大宅

HI bestwish,
聽你咁講,文協都幾好喎,等我得閒上去8 8 先. Thanks~!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

gogoblue:
出生證明書副本 ,一吋半證件相兩張 ,回郵信封(最好帶定幾個),報名費.....應該係帶呢d.....希望幫到妳啦

thx~ 我準備定先.

大宅

好似要帶針咭副本.
gogoblue 寫道:
[quote]
gogoblue:

thx~ 我準備定先. [/quote]

洋房

請問新一代的興趣班什麼時候&怎樣報名? :-P

子爵府

學校會派報名表比每個學生.

大宅

ALL FANS,
我想問上堂時間分AB 組學,早上分段學晒中英,我哋國際班唔係早上全英文,"錦"同主流班冇分別.
因我琴日同一位升IK1 媽咪傾佢琴日倍上堂得45分鐘上英文見到其他班同學仔成日行來行去,一陣去別班房茶點一陣去洗手間,真擔心現在冇以前好 :cry:

大宅

Hi! I think your kid is in ik2. My son is in ik2 (half day)
This morning i wnet to school to pick up son. I found that there were a lot of students in the classroom, the teacher told me that there were 34 students in the class. i can't imagine how can they deal with 34 students at the same time. The teacher told me that the students will be divided into 2 groups and they will go to another class room with an English teacher ,they will gather again when they have a snack time. I don't like the new system, i can sure that the teachers will use cantonese to give the instructions. English maybe just in English lesson.
i don't think my kid will be benifit in this new system.

子爵府

everybody,

真係令人擔心, 我地係咪要成立家長會去學校傾下新嘅制度.

學費就加左, 教學質素就差左.

greedycat116 寫道:
Hi! I think your kid is in ik2. My son is in ik2 (half day)
This morning i wnet to school to pick up son. I found that there were a lot of students in the classroom, the teacher told me that there were 34 students in the class. i can't imagine how can they deal with 34 students at the same time. The teacher told me that the students will be divided into 2 groups and they will go to another class room with an English teacher ,they will gather again when they have a snack time. I don't like the new system, i can sure that the teachers will use cantonese to give the instructions. English maybe just in English lesson.
i don't think my kid will be benifit in this new system.

複式洋房

各位:

對於轉左去新一代,我都有D意見。我囡囡而家讀IK2全日班,

複式洋房

janetc,

Charlayne都係文協學緊跳舞,都有一年啦,Charlayne好鐘意,好開心,逢星期日上午,$400/8堂,如果你有興趣可以call 我

janetc 寫道:
HI bestwish,
聽你咁講,文協都幾好喎,等我得閒上去8 8 先. Thanks~!

大宅

Hi queeniechow,
i think they never divide students into two groups. There are only one English teacher( Miss Rose) , if the students are divided into two groups, then which group will Miss Rose go? Whose Day class or am class. My kid tells me that the teachers speak Cantonese all the time. If that is true, why do we send our kids there?

子爵府

以前新一代好似冇 International class.

greedycat116 寫道:
Hi queeniechow,
i think they never divide students into two groups. There are only one English teacher( Miss Rose) , if the students are divided into two groups, then which group will Miss Rose go? Whose Day class or am class. My kid tells me that the teachers speak Cantonese all the time. If that is true, why do we send our kids there?

別墅

各位:

讓我也來報到, 我女女從 Oscar 轉到新一代的, 現在讀 IK2. 女女很認生, 起初很怕她適應不到新學校的生活, 怎知不點問題也沒有, 我問她喜歡 Oscar 多一點, 還是新一代多一點, 她說兩間都喜歡.

牡丹
亨受和孩子的每一秒鐘!

男爵府

bestwish 寫道:
以前新一代好似冇 International class.

bestwish,
新一代新加 Int'l Class 係配合番 Oscar 讀開國際班o既小朋友; 所以我睇我地主流班就無太大分別 (除左每班人數多左)

但我見: 中, 英文個進度就同以前 Oscar K3 一樣, 但數學方面就唔明點解呢幾日仲係寫 1-30? 因舊年已寫 1-100 & 倒數; bestwish, 可否分享下新一代 K2 數學方面去到邊一 part, keep in touch!

首頁

尾頁

跳至