自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

deleted

珍珠宮

回覆:終於見識到真正的港媽, 如果係你會點做

咁似我之前去樓下體育館遊戲室果個媽咪既?

伯爵府

畀面勳章

kakanono 發表於 13-3-4 18:21
上星期係海桃灣PLAYTOWN見到一個港媽捉住一個小朋友黎鬧, 事情係呢個港媽個女去玩sir 滑梯, 呢個女大約2歲, ...

好可憐。

子爵府

咁惡既。。

kawai120  Agree  發表於 13-3-4 23:09

珍珠宮

親子王國15週年勳章

見怪不怪

珍珠宮

畀面勳章

回覆:終於見識到真正的港媽, 如果係你會點做?

不過我覺得個媽咪嘅反應可以理解喎,個小朋友sir落黎個衝力撞到人(可能仲係用對腳),真係可大可小架,仲要係撞個2歲嘅小妹妹喎

珍珠宮

個媽咪教壞小朋友!mouth:

大宅

回覆:無氣同你講 的帖子

其實玩嘅時候大家都要小心,大家都有責任,個小朋友得個5歲人仔,無必要咁重語氣!如果個媽咪又惡言相向,咁嗌交咪嚇親小朋友,退一步海濶天空~

琥珀宮

畀面勳章

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

上星期係海桃灣PLAYTOWN見到一個港媽捉住一個小朋友黎鬧, 事情係呢個港媽個女去玩sir 滑梯, 呢個女大約2歲, ...

playtown見唔少呢類人釘人父母, 不過呢個好似"商"左金嘅惡婆我就未遇過。好多時playtown已經唔係大, 最怕果d就坐爆條sir滑梯, 塞爆波波池嘅龍友+保鑣, 阻住哂d小朋友玩。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

珍珠宮

比我實同佢死過,佢都有責任睇實自己個女,係咁寶貝既就唔該自己跟得貼d,唔好比其他人有機會掂到佢個女啦

侯爵府

好媽媽勳章

咁你囗中嘅港媽又情有可原,如果真係整倒,真係可大可小,我都好憎d父母,放小朋友自己玩,而自己走咗去吹水,或者個媽咪應唔好咁惡,只係提醒會好d囉

大宅

BK Milk勳章

個港媽駛5駛咁惡呀

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 爸B勳章

我上次又係去哩間,有個中國藉女人自言自語地鬧我仔,話佢粗魯又嘈!又話我地成班阿媽掛住傾計,晌度扮晒上等人,但又無家教唔識教仔!(當時晌小朋友附,講緊小朋友最近搵學校搵成點!原來噤就叫上等人!)佢個外藉老公都頂佢唔順叫佢走…:;pppp::;pppp:

請不要點評我,謝謝!

禁止訪問

畀面勳章

伯爵府

如果冇咩損傷,叫個小朋友下次小心d算,講多句隨時俾人閙返轉頭,依家香港人有好多都好惡.如果撞到昏迷斷骨,鬧十次都無補於是,call白車仲好!我唔敢鬧人,所以我應該唔係港媽

象牙宮

港媽?
怎么叫港媽?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

畀面勳章

男爵府

其實個小朋友都成4-5歲,而阿媽又放心比佢自己玩得,都唔算太細,應該識得分有人時唔好sir,身邊亦有小朋友三歲多已經知有人唔可以sir,我個仔兩歲幾我都教緊佢呢樣野,其實係睇下平時阿媽有冇教,有冇呢個意識,因為果種衝力真係可大可小,比著係我個仔比人撞親,我都會好嬲,但未必會咁既語氣.不過既有人地講左對唔住,就無謂嘈落去.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我淨係知好多青山客

kawai120  Hehe  發表於 13-3-4 23:11
smallkan    發表於 13-3-4 21:54
km1357    發表於 13-3-4 21:43

首頁

尾頁

跳至