自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:京報指港如聯合國禁運,質疑港人懶於掙--> 簡直不可理喻!!

再嘈同潘先生講,真係禁運。

不知所謂的乙陸!!!

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

回覆:京報指港如聯合國禁運,質疑港人懶於掙--> 簡直不可理喻!!

D 大陸人咁巴閉,食番自己國家出既奶粉囉!仲要指明係made in china wor!!!唔係唔敢啊!?又要靠香港供應,又要嘈嘈閉!好難理到喎!比大陸人買哂,香港BB 食咩?? 大陸每年咁多個bb 出生,多多都唔夠啦!我仲覺得政府推出呢個政策遲Tim ar!! 真係啊!睇到眼火爆!

子爵府

錢無人嫌少的, 問題係吾可以見錢開眼. 明知自家的B都無得食, 還要安撫大陸D BB. 完全說不過去. 可幸香港還未到此地步, 否則同大陸有什麼分別?

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

QUOTE: "《環球時報》昨發表該報評論員「單仁平」的文章,稱理解特區政府決定,「可以收繳、罰款,但為幾罐奶粉祭出監禁,出手未免過重」"

呢句都眼火爆, 唔重手D罰點起作用呀?!

如果罰少少就有用O既, 大陸就無假野賣啦....

佢都

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:

唔做好自己的食品,反而怪香港實施限制,歪理

子爵府

有病、腦袋真的不同構造

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

吃得有毒的東西太多,腦殘了…
阿女可能要做四眼妹…

大宅

其實我會有個疑問, 其實都有好多米方都有水貨大量出口(如日本),但其他國家從來都唔會因為水貨問題而導致供應短缺問題,而偏偏香港就咁既問題,其實供應商係咪都有問題呢?
其實只要供應商比足貨,大家都買到就唔會有爭吵啦,好似d金器,電器同化妝品咁,d b6一樣係咁掃架,但又唔聽到無得賣....

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

「賣壞奶粉的不坐牢,買好奶粉的坐牢,童話都不敢這麼寫」。
賣壞奶粉的,你們攪定他們未?捉哂佢地未?
自己國家商品質數攪好未?
未的話一國兩制我地做咩關你咩事??做好自己先把啦!!
笑下又一日。放鬆下啦大家!

子爵府

現在香港人咁燥底, 都係呢D 人迫出來的.

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

內地名人在微博亦有意見,地產商潘石屹稱,內地孩子捱餓時,香港同胞送奶粉過來都是應該的>>>>>睇到呢句都唔知笑好定嬲好!如果你有什麼天災冇得食,我相信大把香港人帶比你食,咁點解你唔問下點解內地孩子要捱餓,e+走黎怪香港?!
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

收X喇強國:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:

子爵府

玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

No more help!

禁止訪問

引用:現在香港人咁燥底,+都係呢D+人迫出來的.+

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實我都覺香港正苦限制出口奶粉有問題, 如果咁, 香港已經唔係一個自由港.
可能遲d洗頭水, 益多多,...都要限制.

大宅

忽上腦

子爵府

km1357 發表於 13-3-5 17:26
其實我都覺香港正苦限制出口奶粉有問題, 如果咁, 香港已經唔係一個自由港.
可能遲d洗頭水, 益多多,...都要 ...
國歌都有教啦 - "到了最危險的時候,每個人被迫出最后的吼聲". 我們並不是蠻不講理的, 亦不全部都禁, 但有的時候有些事,被迫埋牆角,都要反抗啦!

首頁

尾頁

跳至