自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:其實我會有個疑問,+其實都有好多米方都有水

原帖由 alittlelamb 於 13-03-05 發表
其實我會有個疑問, 其實都有好多米方都有水貨大量出口(如日本),但其他國家從來都唔會因為水貨問題而導致供 ...
其實好多野都俾大陸人掃哂,但chanel hermes斷貨我地唔買都得,益力多買唔到我地可以飲可樂,但奶粉買唔到唔通叫bb食飯咩 依家連外國都限制大陸人買奶粉啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

如果強國人唔整毒奶粉出黎毒返自己人, 強國bb 使乜怕無奶粉食???
強國人自己唔自我反醒, 強國政府可增加入口奶粉數量, 但佢地乜都唔做, 淨係懶3 懶4 話我地限制, 又唔見我地限制全球其他國家人民可帶奶粉既出口數量?????

強國人唔該反醒下你地既內在問題啦, 香港本來好地地, 就因為你地班強國人, 香港就係陸沉啦

子爵府

大宅

買唔到奶粉果D,通常都系大陸內陸果D有錢有權人啦,所以依家咪發揮“有錢大晒”本色黎數臭香港咯

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

引用:中國自己咁大個奶粉商機都唔把握+,++對掙錢

原帖由 simple430 於 13-03-05 發表
中國自己咁大個奶粉商機都唔把握 , 對掙錢懶惰和不敏感 , 簡直不可理喻!!

...
冇錯,點解甘好賺要比香港人賺呀

翡翠宮

回覆:京報指港如聯合國禁運,質疑港人懶於掙--> 簡直不可理喻!!

居然大大聲說「食安危機」是人家的機會?大陸人你知羞不知羞?如此強國,人民見食物不敢買之用之,寧從外購,這是光榮?如此大國,人民爭先恐後要取外地身分、送小孩到別處讀書生活,熱烈爭取拋棄國家拋棄黨,還在沾沾自喜?會上太空又如何?經濟起飛又如何?大陸人民自己也不願愛國,為何要求香港人愛國?

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

首頁

尾頁

跳至