親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

東莞(塘廈)三正半山酒店

有冇人去過呀..... 今期新假期介紹呀... 好似好正

子爵府

畀面勳章

Re: 東莞(塘廈)三正半山酒店

剛剛去完番黎, 都ok o架.

大宅

波子媽

我諗住月尾同三個families帶埋小朋友去玩, 可唔可以比多d comments 呀? 你又係咪住係可以行出去就跳落水個隻房? D水深唔深ga? 個buffet bf & dinner又如何?

Thank you
大眼仔mamam

子爵府

畀面勳章

大眼仔mama:

我係book 果隻"池畔親水客房", 即係房露台就可以跳落個池果隻呀. 我個囝玩得好開心, 個池唔會好深水, 只 1.3m, so..大人唔會浸過頭, 又可以游到水.
四圍環境都好好, buffet breakfast 都好正下, 好多野食, 我係"中旅"買package, 房 +2位早餐 +2杯"娛樂一條街" (其實係佢地o既夜總會)soft drink 飲品, but..我地冇去飲.
buffet dinner 方面, 每位 $158 +15%, 都可以試下, 咁o既價錢, 比係香港食, 叫做好抵食下, 不防一試.

仲有佢地個jacuzzi 水療, 我老公最鐘意, 佢話好舒服.
總括2日1夜, 係入面輕輕鬆鬆咁, 個feel 好relax, 細路仔又玩得開心.

民房

波子媽,

你係中旅買要幾多錢, 坐咩交通工具去? 係咪星期六去?

thanks.

大宅

波子媽

Thanks for your info.

再想問下個
1) 你個package要幾錢? 係咪weekend價錢?
2) 你個仔早餐要否額外比錢?
3) 隨左swimming, 仲有mug野玩?

Thanks
大眼仔mama

子爵府

畀面勳章

如果星期五, 六, 日d package 會貴小小, 我係中旅買, 承為 $1118 (池畔親水房 + 2位早餐 +2杯drink). 星期一至四, 係平d o架. 我係4/8 (星期五)去o架.

我囝因為只有 3歲半, 佢地o既standard 話小童超過 1m 就要收半費, 我話我囝得 98cm 咋, so...佢個早餐 & dinner buffet 就可以free 囉. 哈.....
除左swimming, 可以用佢地o既jacuzzi 水療, 我老公最鐘意, 佢話好舒服, 好似真係比人揼骨咁正. 又可以租橡皮艇玩, 佢地個池, cover 個地方好大好大, 可以去到好遠下.

交通方面, 我地係羅湖搭火車去樟木頭, 再租"面包車"入酒店 人民幣30, 如果時間夾到, 可以坐酒店o既free shuttle o架.
如經由皇崗去, 係皇崗有一架"永東巴士", 可以直接去到酒店落車 (人民幣 70), 唔使轉黎轉去tim.

大宅

畀面勳章

" 如經由皇崗去, 係皇崗有一架"永東巴士", 可以直接去到酒店落車 (人民幣 70), 唔使轉黎轉去tim."

RMB70 for oneway gar ?

子爵府

畀面勳章

係呀, 每位每程 RMB70, 可由皇崗直達酒店, 唔使再轉車.

複式洋房

波子媽,

請問高級親水房(即係喺二樓)可否直落泳池? 除咗游水外, 有什麽嘢好玩?其他餐廳水準如何?酒店服務好嗎?附近有冇景點或地方逛街?請報吓料!感激感激

子爵府

畀面勳章

SHERMANMUM:
二樓D 高級親水房要行出房, 落地下, 由池邊落泳池, BUT....千其唔好係二樓跳落泳池呀, 因為個池得 1.3M咋. 而池畔親水房就係地下, 係房露台有個到腰o既鉄欄, 推開就有個池邊o既梯, 就咁落池游水囉, 游完一上水就可以番到自己房, 好爽o架.
餐廳我兩餐都係幫趁西餐, 都ok, 早餐個package 巳包, dinner 就食buffet, 價錢, 服務 & quality 都可以一試. 始終係五星酒店.

因為塘廈係廠區, 附近冇野好行, 要行就要落番去樟木頭市. 但都係冇乜所謂景點, so.....don't expect too much.

子爵府

好似好吸引, 我個女好鍾意住酒店同游水, 都不失係一個幾好嘅地方.

民房

波子媽,

我想問即係高級親水房( 2/F & 3/F) & 池畔親水房d住客係供用一個泳,right ? 咁細個泳池,同埋d陌生人一齊游泳會唔會好尷尬呢?

你有冇試過酒店個水上樂園呀?或者其他水上活動呀?

複式洋房

請問D池水乾唔乾淨? 泳池開放到幾點呢? 如果由皇崗去車程大約要幾耐? 你在中旅訂package不包接送嗎? sorry, 咁多問題, 但我都覺得好吸引, 想喺暑假之內去, 但我睇過永東列出來既booking list, 好多星期六都full晒
:cry:
波子媽 寫道:
如果星期五, 六, 日d package 會貴小小, 我係中旅買, 承為 $1118 (池畔親水房 + 2位早餐 +2杯drink). 星期一至四, 係平d o架. 我係4/8 (星期五)去o架.

我囝因為只有 3歲半, 佢地o既standard 話小童超過 1m 就要收半費, 我話我囝得 98cm 咋, so...佢個早餐 & dinner buffet 就可以free 囉. 哈.....
除左swimming, 可以用佢地o既jacuzzi 水療, 我老公最鐘意, 佢話好舒服, 好似真係比人揼骨咁正. 又可以租橡皮艇玩, 佢地個池, cover 個地方好大好大, 可以去到好遠下.

交通方面, 我地係羅湖搭火車去樟木頭, 再租"面包車"入酒店 人民幣30, 如果時間夾到, 可以坐酒店o既free shuttle o架.
如經由皇崗去, 係皇崗有一架"永東巴士", 可以直接去到酒店落車 (人民幣 70), 唔使轉黎轉去tim.

子爵府

畀面勳章

嘩.......乜真係咁多問題呀? but...我盡量答啦.

池水好乾淨, 而且唔好睇小佢地個池, 淨係親水區cover o既面積都好大, 好大, 可以申延去到水上樂園果面, 水上樂園好似開到夜晚11點, 但親水區, 你想幾時跳落個池都得啦.
係水上樂園果面, 仲可以租橡皮艇 或 獨木舟玩tim.

由皇崗去車程要幾耐, 呢個唔知, 因為我係羅湖坐火車去樟木頭, 再叫面包車 (RMB30) 入酒店.

係呀, 係中旅買package 唔包交通接送o架, 我諗出面d agent 都差唔幾掛, 你自己check 啦.

複式洋房

波子媽,

謝謝你的報料! 其實, 你覺得呢度適合四,五歲小朋友去嗎? 有冇去兒童樂園, 滑水梯, 人造浪等等? 樟木頭市治安如何? 除咗可以喺酒店食飯外, 有冇其他地方好推介?

民房

錦倫都東莞(塘廈)三正半山酒店有package。

池畔房package 比起永東平 (package 內容一樣,除左酒店車接送地點),中旅就冇留意。

永東係皇崗 - Hotel
錦倫係樟木頭火車站 - Hotel

池畔房package :永東 HK$1,160 錦倫 HK$920
"夏日家庭樂"package (2 大2小 - 12歲以下) :永東 HK$1,660 錦倫 HK$1,340

直通巴士 (中旅社)
香港至皇崗 : HK$45
香港至樟木頭 : HK$60

子爵府

畀面勳章

just for your information, 我地係31/7 (星期一)決定book 4/8 (星期五)o既 "三正"池畔親水房, 但call 左幾間agent, 3T, 永東, 仲有一間唔記得叫乜名........幾間都話冇房 full 左, 後尾去"中旅"就book 到, i don't know why!
另外, 永東之所以貴小小, 應該係佢有車由"皇崗"送到去酒店, 由皇崗去遠好多o架, so...就應該貴在車費lu. 羊毛出自羊身上囉.

複式洋房

波子媽,

謝謝你的回應, 你book8月4日都要問咁多間旅行社先book到, 真係幾難book喎. 但近排成日打風落雨, D天氣真係玩死人, 你上星期去天氣可以嗎? 因為應該都係啱啱打完風!
波子媽 寫道:
just for your information, 我地係31/7 (星期一)決定book 4/8 (星期五)o既 "三正"池畔親水房, 但call 左幾間agent, 3T, 永東, 仲有一間唔記得叫乜名........幾間都話冇房 full 左, 後尾去"中旅"就book 到, i don't know why!
另外, 永東之所以貴小小, 應該係佢有車由"皇崗"送到去酒店, 由皇崗去遠好多o架, so...就應該貴在車費lu. 羊毛出自羊身上囉.

子爵府

畀面勳章

Bibi12:
哈........呢個問題, 我地上星期臨出發前都好擔心, 幾驚佢8號風呀. 因為 3/8 香港都3號, 澳門8號, 就係大眾市民都鬧緊天文台點解唔掛8號風果日, 我地都預左唔會好天, 但冇辦法, 都book 左, 比晒錢, 但出乎意料, 去到居然好好天, 我地連太陽油都冇帶呢.

首頁
12345...6

尾頁

跳至