母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回

今日係第4日做媽媽,但因為亞仔唔夠磅仍留晌醫院,但都有返醫院試餵亞仔,有吸下,都好似有幾滴,返屋企途中開始有d漲奶咁,硬左d,5點幾個胸硬左,痛到瞓唔到,起身用機泵左半個鐘,得好少幾滴流出,我好想餵人奶,但唔知應該點做,有無有經驗媽媽可指點下?

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

引用:今日係第4日做媽媽,但因為亞仔唔夠磅仍留

原帖由 dreamy78 於 13-03-06 發表
今日係第4日做媽媽,但因為亞仔唔夠磅仍留晌醫院,但都有返醫院試餵亞仔,有吸下,都好似有幾滴,返屋企途 ...
keep 住泵先,不要耐過兩個鐘唔泵,等有經驗的媽媽來解答

七個月成功從全奶粉轉為全人奶,nothing is impossible!
get rid of formula, normalize breastfeeding

大宅

今日係第4日做媽媽,但因為亞仔唔夠磅仍留晌醫院,但都有返醫院試餵亞仔,有吸下,都好似有幾滴,返屋企途 ...
我個仔都係醫院五日,二個鐘左右,泵一次,有硬就用手按鬆,夜晚都要起身泵,可以四個鐘到

大宅

回覆:dreamy78 的帖子

無錯,頭一個月好緊要,keep住泵。到成功上奶就輕鬆好多,比心機!

大宅

你可直接打去母乳熱線,出院時比既書仔應該有電話。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊