自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

回覆:請教椰子油用法!

我上外國網睇,有好多人話,搽上頭d頭髮可以長快d...

不過,咪好油囉?

佢有圖為證。。所以我心思思想試下。。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+AGa1111+於+13-03-15+發表我

原帖由 b2uty_momo 於 13-04-16 發表
請問你個隻係有機初榨冷壓定only寫住有機冷壓?
英文有寫 extra virgin 即係初榨

子爵府

引用:Quote:原帖由+tiramisui+於+13-03-15+發表

原帖由 KT0603 於 13-03-15 發表
我本身是超乾人,一粒粟米咁多夠搽全臉和眼、頸,等一陣皮膚就吸收,皮膚就會變得好軟熟。以前冬季皮膚常爆 ...
眼都查得

如對本人內容有意見, 不喜勿插!!! 謝謝!!!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+13-03-15+發表我本

男爵府

我買俾我老公用嚟搽手腳

子爵府

引用:我罐椰子油成日凝固 +

原帖由 sweetieboy 於 13-04-10 發表
我罐椰子油成日凝固
24度或以下係會凝固,24度以上會變油

子爵府

引用:Quote:原帖由+hihilor+於+13-04-11+發表之

原帖由 motherlau 於 13-04-11 發表
浪口多数用芝麻油, 椰子油係25度以下係液体,有需要用少少熱水坐溶佢,唔好加水

...
我都有試過用冷壓芝麻油,嚴浩教喎

水晶宮

b2uty_momo 發表於 13-4-16 06:37
=0=我買jor两隻唔同牌子既椰子油都係有機冷壓,無初榨两隻字唔知得唔得呢,不過有寫可以搽皮膚同 ...

要食落肚嘅一定要買extra virgin
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

子爵府

引用:我幫女女搽面,沖涼時滴幾滴係水。上個星期

原帖由 AGa1111 於 13-03-15 發表
我幫女女搽面,沖涼時滴幾滴係水。上個星期超乾燥,女女成面奶癬,即刻買黎幫佢搽,搽左4日白滑晒,尋日仲 ...
好可愛

男爵府

引用:Quote:原帖由+小米豬+於+13-04-16+發表眼都

原帖由 KT0603 於 13-04-16 發表
唔係直接用油搽,係搽完臉最後用手指尖輕按眼部,我無用任何eye cream了,唔好大驚少怪。另外有一隻caster ...
我塊面又乾又多細紋, 次次都用兩三粒粟米咁多先掂檔, 不過就有直接茶眼, 有咩唔好處呀? 如果茶晒面先用餘韻茶眼, 都冇幾多得剩, 因為我見好快吸收晒好似冇茶過, 又會再補, 最後加多粒粟米份量嘅 Cream 先擺休。。。

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+13-03-15+發表我本

原帖由 小米豬 於 13-04-16 發表
眼都查得
係呀冬天超正

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

AGa1111 發表於 13-3-15 07:29
我幫女女搽面,沖涼時滴幾滴係水。上個星期超乾燥,女女成面奶癬,即刻買黎幫佢搽,搽左4日白滑晒,尋日仲 ...
可以影你樽椰子油黎睇睇嗎? 我仔仔搽極都冇用

珍珠宮

引用:Quote:AGa1111+發表於+13-3-15+07:29+我幫

原帖由 丫雅 於 13-04-16 發表
可以影你樽椰子油黎睇睇嗎? 我仔仔搽極都冇用
我女女上星期仲嚴重,圍住塊面生滿晒。我2個鐘幫佢搽一次,第5日先有起色,而家第9日已經好得7788

男爵府

我用黎做油拔法

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

AGa1111 發表於 13-4-16 11:52
我女女上星期仲嚴重,圍住塊面生滿晒。我2個鐘幫佢搽一次,第5日先有起色,而家第9日已經好得7788
呢隻食得嗎? 我嗰隻係奶奶俾架..... 佢話佢煮咖哩都有落嗰隻油的
搽左就快一星期,係冇咁紅啦,但又未完全好返晒,但面珠愈來愈鞋,人地個b皮膚又白又滑,見到我個b咁樣,我個心好唔舒服

珍珠宮

引用:Quote:AGa1111+發表於+13-4-16+11:52+我女

原帖由 丫雅 於 13-04-16 發表
呢隻食得嗎? 我嗰隻係奶奶俾架..... 佢話佢煮咖哩都有落嗰隻油的
搽左就快一星期,係冇咁紅啦,但又未 ...
呢隻食得架,初初搽係會好紅好腫,之後鞋烚雀,再開始甩皮,甩完皮就滑返

子爵府

我用少少椰子油加落CREAM 到搽面, 成個冬天都好潤, 我老公用黎搽手踭, 腳踭一樣掂

用黎煮食, 我用咗大半年了.

大宅

畀面勳章

回覆:chowqv 的帖子

可否講下點樣用黎排膽石? Tks!

珊瑚宮

AGa1111 發表於 13-4-16 12:11
呢隻食得架,初初搽係會好紅好腫,之後鞋烚雀,再開始甩皮,甩完皮就滑返

...
太好啦~~~ 即呢個係必有現象? 聽你咁講我可以放低心頭大石,再密d同豬仔搽,多謝你呀

首頁

尾頁

跳至