嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想生完之後盡量餵人奶,但又怕自己唔夠奶。想買medela freestyle,但又怕用唔得幾耐浪費咗部機同錢。請問大家係用咩電泵?

複式洋房

回覆:請問各位餵人奶嘅孖B媽,妳哋係用邊款電泵?

最重要是一生完就盡快喂,keep 住兩三個鐘喂。我開刀,第二、三日已經上奶。
醫院用過 Medela ,好力。自己用 avent 電雙泵舊款,無禁好力但舒服,無禁痛。另外avent 手泵都牀好用,方便同夠力。其他就未用過啦。

大宅

引用:最重要是一生完就盡快喂,keep+住兩三個鐘

原帖由 baybaymama 於 13-03-18 發表
最重要是一生完就盡快喂,keep 住兩三個鐘喂。我開刀,第二、三日已經上奶。
醫院用過 Medela ,好力。自己 ...
我都係會開刀,請問醫院點安排妳餵兩個?會唔會埋身餵?醫院用Medela嘅意思係醫院提供?邊款Medela?Sorry, 咁多問題!thanks!

別墅

以我既經驗,睇下你會唔會做ftm.如果係,你會prefer埋身喂,慳時間,又好奶d.咁既情況下,我會租bulp. Medela既symphony會好力過freestyle.

如果你產假後要返工,咁買freestyle啦,最經濟實惠,又慳時間。

大宅

引用:我想生完之後盡量餵人奶,但又怕自己唔夠奶

原帖由 Mokbb 於 13-03-18 發表
我想生完之後盡量餵人奶,但又怕自己唔夠奶。想買medela freestyle,但又怕用唔得幾耐浪費咗部機同錢。請問 ...
用 Medela freestyle...由出院用到現在,孖b已經9個月

複式洋房

引用:Quote:原帖由+baybaymama+於+13-03-18+發表

原帖由 Mokbb 於 13-03-18 發表
我都係會開刀,請問醫院點安排妳餵兩個?會唔會埋身餵?醫院用Medela嘅意思係醫院提供?邊款Medela?Sorry, ...
我係QE, 嗰款應該係 Lactina select.
其實安排純粹睇你想點,佢地好幫忙同配合,只要你出聲就得啦

大宅

baybaymama 發表於 13-3-19 09:30

...

我會係仁安生. 等我到時問下姑娘先. 謝謝!!

大宅

回覆 Candytwins 的帖子

Thanks! 有同事俾咗部Medela Mini Electric Plus我, 等我試下先!

大宅

回覆 latter_lover 的帖子

Thanks! 有同事俾咗部Medela Mini Electric Plus我, 等我試下先!

複式洋房

回覆:Mokbb 的帖子

我係全泵型媽媽,孖B剛八個月了。未生前一心諗住左擁右抱埋身餵,但孖B早左出世,唔多識啜,大孖又唔夠磅,係醫院住左成個月,所以最後決定泵泵泵。初時用Avent電動單泵,吸力好但好重。之後改用Medela Swing,都不錯,但單泵實在花很多時間。產假返工後買了Medela Freestyle,正!其實我都無諗過自己可以堅持咁耐,亦都無諗過自己咁多產量。我得90幾磅,又瘦又細粒,但每日可以泵到60幾oz人奶,多到可以製冰奶擺滿個冰箱。妳都要加油呀!

大宅

引用:Quote:baybaymama+發表於+13-3-19+09:30+我

原帖由 Mokbb 於 13-03-19 發表
我會係仁安生. 等我到時問下姑娘先. 謝謝!!
你幾時生得丫?我都是在仁安生孖B的,不知會不會撞到呢?

其实我的要求不高,只要幸福一辈子就够了~~~

大宅

引用:我係全泵型媽媽,孖B剛八個月了。未生前一

原帖由 adamyma 於 13-04-06 發表
我係全泵型媽媽,孖B剛八個月了。未生前一心諗住左擁右抱埋身餵,但孖B早左出世,唔多識啜,大孖又唔夠磅, ...
好厲害丫你,要向你學習

大宅

引用:我係全泵型媽媽,孖B剛八個月了。未生前一

原帖由 adamyma 於 13-04-06 發表
我係全泵型媽媽,孖B剛八個月了。未生前一心諗住左擁右抱埋身餵,但孖B早左出世,唔多識啜,大孖又唔夠磅, ...
嘩,妳好勁呀!我希望都可以堅持到返咗工都可以有奶俾佢!大家都加油!

大宅

引用:Quote:原帖由+Mokbb+於+13-03-19+發表我會

原帖由 selenalim 於 13-04-06 發表
你幾時生得丫?我都是在仁安生孖B的,不知會不會撞到呢?
我EDD係6月中,但諗住5月尾就開刀,我好驚佢地會早好多呀!妳呢?

大宅

baybaymama 發表於 13-3-19 09:30

...

係咪即係話醫院有泵借比我地用住先? 咁我係咪即係可以試下餵唔餵到人奶先買泵?

大宅

回覆:adamyma 的帖子

哇,你好叻丫我的孖b好曳,一點都不好湊,可以問下你是點全人奶同點可以甘多奶嗎?'

複式洋房

Medela swing

別墅

我用Medela Freestyle! 雙電泵!

首頁

尾頁

跳至