跳至

首頁

尾頁

男爵府

*留著神的跡印*

今日我聽收音機娛樂報導關於王菲同李亞 鵬女有嚴重"兔唇",就算做過一連串的手術都會有明顯的疤痕。以下是我在報章上所節錄出來:

**李 亞 鵬 盼 女 兒 笑 對 疤 痕**

李 亞 鵬 證 實 女 兒 李 嫣 生 下 來 就 有 兔 唇 後 , 他 的 妻 子 王 菲 早 前 已 帶 了 愛 女 到 美 國 做 手 術 , 日 前 李 亞 鵬 則 在 自 己 網 上 日 誌 留 言 , 表 示 想 去 美 國 居 住 。

李 亞 鵬 說 : 「 我 們 曾 經 想 過 就 把 孩 子 留 在 美 國 生 活 , 因 為 這 的 人 文 環 境 , 親 友 們 也 如 此 勸 說 , 我 甚 至 開 始 盤 算 在 這 兒 安 個 家 了 , 但 最 後 還 是 放 棄 了 這 個 念 頭 。 如 果 我 們 今 天 選 擇 了 逃 避 , 會 給 孩 子 怎 麼 的 心 理 暗 示 呢 , 畢 竟 她 會 永 遠 留 神 的 印 , 女 兒 將 來 必 須 選 擇 面 對 人 生 。 」 李 亞 鵬 還 表 示 將 來 女 兒 給 人 看 到 面 上 留 有 疤 痕 , 也 要 十 分 自 信 地 用 笑 容 去 迎 接 別 人 的 眼 光 。<< 蘋果日報 2006-08-17 >>

當我我看完後我很感動,首先我為他們的女兒開心有如些勇敢同承擔的父母,之後我更為王菲開心有如此可依靠的丈夫。

女人最可喜的事有一個可依靠同一起共患難同開心的另一半呢!

Bearso
Michael B. was born on 15 Nov 2005!
www.facebook.com/bearso

禁止訪問

Re: *留著神的跡印*

該用戶已被刪除

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

*****要好好珍惜自己擁有既野*****講得好啱呀
John&Kelly 寫道:
BEARSO,
我都好同意你既講法, 亦好替王菲既一家人慶幸, 人生難免有缺陷, 最重要係自己既心態點去面對, 佢哋可以咁諗, 真係為佢地好高興, 好希望佢哋既小女兒可以手術後早日康復, 快高長大, 將來做個快快樂樂的人. 我亦會好好教我既女女, 一定唔可以岐視別人既缺陷, 更加要好好珍惜自己擁有既野.

[quote]
bearso 寫道:
今日我聽收音機娛樂報導關於王菲同李亞 鵬女有嚴重"兔唇",就算做過一連串的手術都會有明顯的疤痕。以下是我在報章上所節錄出來:

**李 亞 鵬 盼 女 兒 笑 對 疤 痕**

李 亞 鵬 證 實 女 兒 李 嫣 生 下 來 就 有 兔 唇 後 , 他 的 妻 子 王 菲 早 前 已 帶 了 愛 女 到 美 國 做 手 術 , 日 前 李 亞 鵬 則 在 自 己 網 上 日 誌 留 言 , 表 示 想 去 美 國 居 住 。

李 亞 鵬 說 : 「 我 們 曾 經 想 過 就 把 孩 子 留 在 美 國 生 活 , 因 為 這 的 人 文 環 境 , 親 友 們 也 如 此 勸 說 , 我 甚 至 開 始 盤 算 在 這 兒 安 個 家 了 , 但 最 後 還 是 放 棄 了 這 個 念 頭 。 如 果 我 們 今 天 選 擇 了 逃 避 , 會 給 孩 子 怎 麼 的 心 理 暗 示 呢 , 畢 竟 她 會 永 遠 留 神 的 印 , 女 兒 將 來 必 須 選 擇 面 對 人 生 。 」 李 亞 鵬 還 表 示 將 來 女 兒 給 人 看 到 面 上 留 有 疤 痕 , 也 要 十 分 自 信 地 用 笑 容 去 迎 接 別 人 的 眼 光 。<< http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20060817&sec_id=462&subsec_id=830&art_id=6226364 蘋果日報 2006-08-17 >>

當我我看完後我很感動,首先我為他們的女兒開心有如些勇敢同承擔的父母,之後我更為王菲開心有如此可依靠的丈夫。

女人最可喜的事有一個可依靠同一起共患難同開心的另一半呢!

Bearso
[/quote]

大宅

當你擁有名利之後你會覺得可以掌握一切,但事實…

好像王菲和李亞鵬要面對一個有缺陷的女兒,面對事實是非常困難!

痛心的同時他們都同時得到勇氣和愛!
[img][/img]

大宅

記得懷着德德時做結構超聲波掃描,政府e生欲言又止,追問之下他說好像看不到上唇,我跟老公都黙然無語. 最後e生細看之下才認為沒有問題.事後我問老公當時心情,他說他嚇得要死.我呢,我當時反而沒有太大担心,心想如果BB只是免唇,其他一切正常的話,那實在沒有什麼大不了.

現在看見德德健康活潑,我雖不是教徒,但仍要說"感恩".

大宅

的確好感人!!!

大宅

當我大肚時, 我都好擔心bb會有咁嘅問題, 成日响到想,如果bb出世後有呢d問題, 我會點呢 跟住就唔想再唸啦
希望所有bb都健健康康長大啦~
Cherry豬終於

大宅

早幾日我地屋企就傾開呢件事,我地都覺得就算普通人都好難面對,何況佢地咁出名,但個BB第日就要面對好多人的目光,真係好辛苦!希望佢可以同一般小朋友咁健康快樂成長啦∼
妹豬BB陳睿妍:

首頁

尾頁

跳至