2013年媽媽會

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+polly629+於+13-03-20+發表請

原帖由 hahahe 於 13-03-20 發表
我之前睇個個post.. 話食黑朱古力.. 我而家唔記得左點解要食! 等我再問下點解先..

...
Thanks

大宅

引用:Quote:原帖由+hahahe+於+13-03-20+發表佢無

原帖由 polly629 於 13-03-20 發表
好恐怖好驚ar
仲有呀!我都唔記得講.. 我有個畸胎瘤既.. 都唔細個架.. 咁我之前去過港安同法國睇.. 2個醫生都話唔痛同留意住唔繼續變大就可以唔駛理佢.. 而家早期都做唔到d乜,就算做手術都唔係而家呢個時候!

點知去聯合個醫生同我講話個畸胎瘤隨時都會爆架!你有咩就入番黎急症啦! 之後我幾驚!

今日我有喉嚨痛,我去睇我自己個家庭醫生,因為我太驚 所以忍唔住問佢,個畸胎瘤係咪真係會爆?之後我醫生話,唔會既,之後我同佢講話聯合個醫生話隨時會爆,之後我醫生話點會咁易!

我問聯合個醫生點解會有畸胎瘤?佢話有d懷細胞落左去子宮度就會有畸胎瘤。

之後同一問題我問我家庭醫生,佢話當丁丁同卵子結合唔成胎就有可能會變畸胎瘤。之後我同佢講聯合個醫生咁答我!之後佢話你睇番法國醫院個醫生做檢查啦!唉.. 咁!:;pppp:

禁止訪問

別墅

回覆:實在太殘暴..

睇完你個case真係好心驚,實在有太多無良醫生。你做產檢咁密既?我依家好擔心,我咩都未照過,我都想去法國睇尤醫生,唔知難唔難book?

大宅

引用:睇完你個case真係好心驚,實在有太多無良醫

原帖由 YY1111 於 13-03-21 發表
睇完你個case真係好心驚,實在有太多無良醫生。你做產檢咁密既?我依家好擔心,我咩都未照過,我都想去法國 ...
因為我之前又流過啡,又流過紅所以成日去婦科檢查,我而家去法國都係睇尤達雅醫生,我去過一次,照果陣好細心, 不過我果次去就係無預約,walkin入去既,等左3個幾鐘先睇到醫生,不過如果要再憂診,醫生會幫你約埋期,第二次就唔駛等咁耐,如果就咁打去約期分分鐘5月都未必有得睇!

別墅

引用:Quote:原帖由+YY1111+於+13-03-21+發表睇完

原帖由 hahahe 於 13-03-21 發表
因為我之前又流過啡,又流過紅所以成日去婦科檢查,我而家去法國都係睇尤達雅醫生,我去過一次,照果陣好細 ...
我今朝打左好耐個電話都唔通,一係無人聽,book 唔到,依家book 左另一個

禁止訪問

大宅

引用:Quote:schealthy+發表於+13-3-20+18:51+回

原帖由 schealthy 於 13-03-22 發表
我諗我應該小產了,前一日停咗血之後,尋晚又流深色血,雖然量唔多,但我感到腹部時不時有戚戚感覺,而且今 ...
你去醫院啦!我琴日都入左醫院.. 我琴晚食完晚飯肚痛.. 之後去左瑪嘉烈.. 你去醫院睇睇啦!

大宅

引用:Quote:原帖由+hahahe+於+13-03-21+發表因為

原帖由 YY1111 於 13-03-21 發表
我今朝打左好耐個電話都唔通,一係無人聽,book 唔到,依家book 左另一個

...
係呀!佢個電話難打到爆!

禁止訪問

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-22+16:30+你去醫

今朝打咗俾私家醫生,佢叫我總之瞓係度唔好郁,聽日晏d先去診所俾佢打針再講。醫生話紅綠d係宜加咁多週未必 ...
你訓唔著都要迫自己訓呀!你要記住阿b要訓要休息.. 自己唔好諗太多!你休息唔夠阿b又辛苦!加油呀!

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-22+16:30+你去醫

今朝打咗俾私家醫生,佢叫我總之瞓係度唔好郁,聽日晏d先去診所俾佢打針再講。醫生話紅綠d係宜加咁多週未必 ...
點呀你?睇左醫生未呀?

禁止訪問

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-23+12:45+點呀你

原帖由 schealthy 於 13-03-23 發表
啱啱睇完番到屋企。醫生淨係幫我打多支安胎針,話宜加未夠週照住(6w2d)唔想唔湯唔水,同埋用陰超撩多次, ...
真係唔好亂郁喇!為自己好為bb好乖乖訓床,我好明白訓床訓得多訓到個人都分唔到白天夜晚,訓到個人吽吽豆豆又悶,起身又無精神,訓又訓到骨都痛,想行下走動下,但身子要緊bb要緊!我都訓左3星期.. 所以我好明白, 真係乖乖訓床,養好自己養好阿b.. 幾辛苦都要迫自己捱過去,加油呀!我地一定支持你架!悶就上黎傾下計啦! 加油呀!

禁止訪問

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-23+19:12+真係唔

原帖由 schealthy 於 13-03-23 發表
Thank you! 我會加油,好彩大家可以喺度傾下,瞓床真係好辛苦,不過我都會堅持落去,見過鬼怕黑! ...
比個叻你 加油呀!

大宅

回覆:schealthy 的帖子

你好呀!雖然我唔係ivf,但我上年12月時都失去咗.., 所以今次呀b返黎我個人都變得好緊張,尤其俾6d嚇到半c。雖然bb係緣份黎,但佢黎咗我哋都要好好把握呀!你要多休息,聽醫生話,唔好再洩啦!你今日見到佢同閃閃未呀? 加油呀!

禁止訪問

大宅

回覆:schealthy 的帖子

大家都要努力呀!

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至