2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:hahahe 的帖子

呀b咁多關都捱得過,佢咁堅強,所以今次你都要俾信心佢,你開唔開心佢知嫁,因為你哋係心連心,所以你要正面d呀!唔好諗咁多,休息多d,食多d,睇多個醫生先決定,或者情況唔係真係咁差呢。祝福你同呀b!加油呀!

別墅

hahahe 發表於 13-3-25 22:05
係囉.. 由我一開始懷孕就流啡.. 之後流血.. 一次又一次既問題要克服.. 今次聽起上黎真係幾大獲.. 我心灰.. ...
知道你的情況, 我都覺得好唔開心......我諗你問多個醫生的意見先, 如果真係要做手術, 搵個有經驗, 手勢好的外科醫生, 好有機會保住BB
BB 生命力咁強, 你都要有正能量呀~!
支持你!!! 加油呀!!!

大宅

引用:呀b咁多關都捱得過,佢咁堅強,所以今次你

原帖由 ruruandmeme 於 13-03-25 發表
呀b咁多關都捱得過,佢咁堅強,所以今次你都要俾信心佢,你開唔開心佢知嫁,因為你哋係心連心,所以你要正 ...
多謝你! 我知我一定可以好似阿b咁咁堅強!

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-25+22:05+係囉..

原帖由 enk 於 13-03-25 發表
知道你的情況, 我都覺得好唔開心......我諗你問多個醫生的意見先, 如果真係要做手術, 搵個有經驗, 手勢好的 ...
我C6想我去法國做手術,但我覺得好貴,想睇埋政府先,我而家個心好亂

禁止訪問

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-25+23:52+我C6想

原帖由 schealthy 於 13-03-26 發表
如果C6都贊成私家都不妨可以考慮,因為自己可以揀個做手術高超嘅醫生,確保萬無一失,如需要我可以PM我個c+ ...
好呀!介紹比我呀!我而家6神無主

禁止訪問

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-26+00:30+好呀!

原帖由 schealthy 於 13-03-26 發表
Hi, 我PM咗俾你。
收到,謝謝你呀!

別墅

畀面勳章

回覆:實在太殘暴..

我聽日就返聯合覆診la......希望唔係你果個殘暴醫生la......我已經無留血成個星期,希望唔洗鴨咀同陰超,就咁照肚就好lu~~~~

複式洋房

我相信都係個別事件, 我上年小x兩次, 一次去qmh, 一次去東區, 無論A&E 定 WARD, D醫生都好好, EVEN 之後去覆診, 都唔係太痛. 政府都有好醫生O既...(我唔係醫護人員.. 唔係特登為佢地講說話, 只係想表達自己O既經驗.. 唔係想像中咁恐怖)

大宅

引用:我聽日就返聯合覆診la......希望唔係你果個

原帖由 polly629 於 13-03-26 發表
我聽日就返聯合覆診la......希望唔係你果個殘暴醫生la......我已經無留血成個星期,希望唔洗鴨咀同陰超,就 ...
我去聯合果陣都係無流血成個星期! 祝你好運 不過可能個醫生睇我果日有情緒姐!放心啦!

大宅

引用:我相信都係個別事件,+我上年小x兩次,+一次

原帖由 devilmelody 於 13-03-26 發表
我相信都係個別事件, 我上年小x兩次, 一次去qmh, 一次去東區, 無論A&E 定 WARD, D醫生都好好, EVEN 之後去 ...
我都相信係個別事件,因我上次因肚痛去瑪嘉烈醫院留院,果日見到4個醫生,4個都好好! 我仲問佢地可唔可以轉去瑪嘉烈生!

大宅

引用:我相信都係個別事件,+我上年小x兩次,+一次

原帖由 devilmelody 於 13-03-26 發表
我相信都係個別事件, 我上年小x兩次, 一次去qmh, 一次去東區, 無論A&E 定 WARD, D醫生都好好, EVEN 之後去 ...
我去仁濟急症室個醫生同姑娘都好好,要我留院,因仁濟無產科,要轉去瑪嘉烈留院,成個過程醫生護士都好好

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

hahahe 發表於 13-3-25 23:45
多謝你! 我知我一定可以好似阿b咁咁堅強!

你同小b都要加油呀!!!呢度個個媽媽都為你地打氣架!!!

大宅

引用:Quote:hahahe+發表於+13-3-25+23:45+多謝你

原帖由 suki2500 於 13-03-26 發表
你同小b都要加油呀!!!呢度個個媽媽都為你地打氣架!!!
多謝你地支持呀!

禁止訪問

複式洋房

回覆 schealthy 的帖子

養好身體.. 下次小b拎齊野就黎架喇..

大宅

引用:今日去C+再覆診,證實阿B冇再長大,個胎囊

原帖由 schealthy 於 13-03-28 發表
今日去C+再覆診,證實阿B冇再長大,個胎囊由上星期二照到1.2cm(6w)縮到得0.6cm (5w) 仲冇心跳。醫生話百 ...
你明天入院?

大宅

引用:今日去C+再覆診,證實阿B冇再長大,個胎囊

原帖由 schealthy 於 13-03-28 發表
今日去C+再覆診,證實阿B冇再長大,個胎囊由上星期二照到1.2cm(6w)縮到得0.6cm (5w) 仲冇心跳。醫生話百 ...
養好身體,下次bb一定要黏實媽媽!黎緊要睇中醫保身,戒凍飲

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至