2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

我以前都係唔會日日有便便,今天我四日了,依家去了,但初初都幾難去到,但我日日飲好多水,又食生果,到底可以點先可以有多d便便,和順暢

大宅

我之前都好辛苦, 食咗葉酸後一般維持2-3日一次, 但係要好辛苦先去到嗰少少, 最高峰係4日先一次, 自己都嚇親。見私家時佢話食多D 纖維嘢, 我唯有一日一個蘋果, 耐唔耐食下西梅乾 (西梅汁冇用架). 宜家 keep 得返 2 日一次, 但係OK暢順嘅

你都試下西梅吖, 不過唔好食太多, 因為都好高果糖, 每日3-5粒左右好啦

伯爵府

回覆 LOCWOOD 的帖子

我都3至4日一次,但如果D便便係軟的話,醫生話無問題。但硬又辛苦的話已經等於便秘,要食返多D菜&生果。

複式洋房

回覆:便秘嗎

我最高峰係1個星期,真係谷得好辛苦,原來食左惠氏隻維他命會便秘!唉!唔知點算!

別墅

回覆 LOCWOOD 的帖子

我呢排食咗牛油果夾面包做早餐, 食完就有便便了, 但每天只可以食1/4個, 不能食太多, 加上牛油果好有益架! 你們可以試下!

大宅

懷孕其間如果有便秘的話可以食水果幫助排泄,或者你可能選擇飲生果汁、西梅汁,當然,不要選擇太涼的水果。除水果以外,你亦都可以選擇食多點蔬菜,這都有助你去廁所的,希望可以幫到你啦!

陪月芳姐

子王國已刪除閣下頭像,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

複式洋房

食西梅同西梅汁好work

男爵府

我日日都好暢快,呢三日仲肚屙呀! 但又冇食錯嘢,都係食平時嗰啲,我都唔知點解會咁

首頁

尾頁

跳至