跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都好擔心仔仔就係唔識成句講 單詞就識2個字果D識好多 3個字就變哂音 自己名都係

大宅

回覆:小朋友仲未講野,點算?

多啲帶佢去公園玩,聽多啲其他小朋友講野會有幫助,我大仔都係好遲講野,2歲半先識叫媽咪,重俾啲所謂專家評為自閉傾向又有言語遲緩,而家4歲幾中、英、普都講到,重日日都好煩人,到我細囡1012,而家日日都同哥哥鬧交,囡仔講野係叻啲。我以前成日同我仔讀圖書,帶佢週圍去玩,一番左學2、3個月就開始講好多野,所以不用太擔心

複式洋房

回覆:小朋友仲未講野,點算

我之前都擔心,兩歲都唔講嘢,返左N兩三個月即刻開佐曉,到現在返左五個月進步好多倍,等兩歲半返健康院評估就知道!

別墅

就黎兩歲半都係未識,冇報n班,諗住6 / 7月開始再返playgroup,下個月19號又要返健康院,又唔知要轉介去邊度跟進,唉!

大宅

highly recommend 快d返n班

洋房

我仔有返n班,但講野都沒有太大進步

侯爵府

好媽媽勳章

我女12月31日出世,又係唔肯講野。
對上仲有2個家姐,我都唔知點攪。
我計劃好做大仔的,現在搵N班又無位。
湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

珍珠宮

venus228 發表於 13-7-24 16:59
我女12月31日出世,又係唔肯講野。
對上仲有2個家姐,我都唔知點攪。
我計劃好做大仔的,現在搵N班又無位。 ...

我個仔2歲半先合格...我有個大仔理應講野快D. 但同時又係菲律賓工人湊..但姑娘話雙語係會比較遲開始學講野, 同埋佢話阿哥同家長係唔同, 阿哥只係同玩..學習一定係要大人做..所以佢話一定要父母抽多D 時間同佢講野.

別墅

近排發覺囝囝肯學講野,進度比之前快左好多,仲發覺佢認得晒a-z, 1-10,我一早已決定做大仔,冇諗住返n班,只係星期六返親子playgroup(中文教學),平日婆婆照顧,我覺得返n班只會睇醫生請病假多過返學,所以冇考慮!

首頁

尾頁

跳至