樓市動向

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

可否分享呀?
由申請到幾耐上到樓???
謝謝

大宅

畀面勳章

回覆:sitterbobo 的帖子

大約兩年

公爵府

2024年龍年勳章

sitterbobo 發表於 13-3-26 00:36
可否分享呀?
由申請到幾耐上到樓???
謝謝

如果over 65歲既話會快好多!
我uncle auntie 頭搭尾都係一年時間鬆少少!
仲要係市區!

大宅

回覆:長者申請高齡優先配屋計劃,幾耐可上到樓?

已經Over65歲了,申請單人,擴展市區,剛剛申請咋

大宅

回覆:珠氏家庭 的帖子

嘩!真係好快喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆 StrawberryBB 的帖子

請問你奶奶有屋未.媽媽9号見完房署,你奶奶見完房署幾耐オ第一次配房 THX

大宅

畀面勳章

引用:回覆+StrawberryBB+的帖子請問你奶奶有屋未

原帖由 amalee 於 13-05-24 發表
回覆 StrawberryBB 的帖子

請問你奶奶有屋未.媽媽9号見完房署,你奶奶見完房署幾耐オ第一次配房 THX ...
見完房署一個月後便派屋,不過冇要到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

我大伯由申請至上樓,大約兩年,佢仲係第三次至要

伯爵府

引用:Quote:原帖由+amalee+於+13-05-24+發表回覆

原帖由 StrawberryBB 於 13-05-24 發表
見完房署一個月後便派屋,不過冇要到。
咁第二次幾耐先派?

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+StrawberryBB+於+13-05-24+發

原帖由 ozoz 於 13-05-24 發表
咁第二次幾耐先派?
未派第二次啊,現至距離上次派只是過了一個月多。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+ozoz+於+13-05-24+發表咁第二

原帖由 StrawberryBB 於 13-05-25 發表
未派第二次啊,現至距離上次派只是過了一個月多。
第一次派嘅點解唔啱心水?

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+StrawberryBB+於+13-05-25+發

原帖由 ozoz 於 13-05-25 發表
第一次派嘅點解唔啱心水?
第一次派了特殊情況的單位,所以唔要,況且房署也說明不當一次派房機會。

伯爵府

引用:Quote:原帖由+ozoz+於+13-05-25+發表第一次

原帖由 StrawberryBB 於 13-05-25 發表
第一次派了特殊情況的單位,所以唔要,況且房署也說明不當一次派房機會。

...
如果係特殊情況而又不可接受又唔當一次,梗係等啦。請問,我今次係第一次約見,係咪見一次就等派𠺢。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我奶奶2012交表, 今年5月見官啦.. 我幫佢填, 所以日期我好清楚

珍珠宮

引用:我奶奶2012交表,+今年5月見官啦..+我幫佢填

原帖由 bbpompom 於 13-05-25 發表
我奶奶2012交表, 今年5月見官啦.. 我幫佢填, 所以日期我好清楚
Hi,請問你幾月交表?可否分享幾人同邊區呀,唔好意思,咁多問題

大宅

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+StrawberryBB+於+13-05-25+發

原帖由 ozoz 於 13-05-25 發表
如果係特殊情況而又不可接受又唔當一次,梗係等啦。請問,我今次係第一次約見,係咪見一次就等派𠺢 ...
我奶奶上次審查後,大約一個月會有信通知合格與否,之後等一個月便派房了。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

回覆 nnnyiunnn 的帖子

因為我2012年填錯左一次, 所以拖到2012年5月先確認有藍卡NO, 我奶奶撰擴展市區 .. 她一人申請.. 長者真係好快. 見官都會知佢地咩都唔識.. 叫佢地答係/ 唔係, 大家都唔想煩~

珍珠宮

引用:回覆+nnnyiunnn+的帖子因為我2012年填錯左

原帖由 bbpompom 於 13-05-27 發表

因為我2012年填錯左一次, 所以拖到2012年5月先確認有藍卡NO, 我奶奶撰擴展市區 .. ...
我都係選擴展市區,希望快啲到我地做審查。唔該晒你祝你奶奶快啲派到樓。

公爵府

我自己都排梗3人, 希望大家都快上樓, 排到心水令樓~

珍珠宮

引用:回覆+nnnyiunnn+的帖子我自己都排梗3人,+希

原帖由 bbpompom 於 13-05-27 發表

我自己都排梗3人, 希望大家都快上樓, 排到心水令樓~
講得好呀!

首頁
12345...16

尾頁

跳至