跳至

首頁
23456...13

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 小軒軒 的帖子

我仔而家讀K1&K3, 我每人只買二套校服, 一套運動服,(冇買運動服果件JACKET), 一件夏天線外套, 一件冬天冷衫, 一件校褸..K1果個逄星期二同五上運動堂,
K3果個係星期三&星期五, 校服都係手洗..襟著D..著左3年.校服仲好似新一樣..不過運動服就差D..哈哈

大宅

你好,囡囡喺正校下午班。請問各家長會有保姆車嗎?家住千色附近。

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

引用:回覆+小軒軒+的帖子我仔而家讀K1&K3,+我每

原帖由 adakitty 於 13-05-08 發表
回覆 小軒軒 的帖子

我仔而家讀K1&K3, 我每人只買二套校服, 一套運動服,(冇買運動服果件JACKET), 一件夏天 ...
但如果潮濕天氣我怕乾唔切,會嗎?同埋我留意到佢地網頁D相穿運動服既次數都算多,好似校外旅行之類

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

引用:你好,囡囡喺正校下午班。請問各家長會有保

原帖由 pandabebe 於 13-05-08 發表
你好,囡囡喺正校下午班。請問各家長會有保姆車嗎?家住千色附近。
我諗住交書簿費那天再問學校

伯爵府

畀面勳章

sumks 發表於 13-3-29 10:12
Hello...!
HI~,我仔仔都係正校K1上午,NICE TO MEET YOU ALL~

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+adakitty+於+13-05-08+發表回

原帖由 ms.coffee 於 13-05-08 發表
但如果潮濕天氣我怕乾唔切,會嗎?同埋我留意到佢地網頁D相穿運動服既次數都算多,好似校外旅行之類

...
旅行係便服!出外參觀就要著校服,k1 唔洗外出架!

別墅

引用:Quote:sumks+發表於+13-3-29+10:12+Hello..

原帖由 littlecuitegirl 於 13-05-08 發表
HI~,我仔仔都係正校K1上午,NICE TO MEET YOU ALL~
Hello....同我仔一樣吖!

子爵府

回覆 ms.coffee 的帖子

唔會呀..潮濕天通常用抽濕機整乾D衫..
D相係OUTGOING 活動既相...一星期每班都只係得2堂運動堂..

如果你真係覺得唔夠..到時先再買囉..

子爵府

學校到時會有校車司機資料派比你..

個到有好多司機電話, 有哂路線途...你可以打去問幾錢..

不過千色都近喎..你唔奏返學??

子爵府

adakitty 發表於 13-5-9 11:03

學校到時會有校車司機資料派比你..

住千色不是我, 是另一位MAMA....
BTW 會唔會好多人都爭搭校車, 我怕會好爆.

子爵府

小軒軒 發表於 13-5-8 18:26
旅行係便服!出外參觀就要著校服,k1 唔洗外出架!

我想問下係咪下星期交書簿費就要買定校服架?? 如果遲D再加減係咪都可以架?

你地會買大件D FOR穿3年定1年一套架?? 因為交書簿費那天不是我, 我怕老公唔識買呀?

珍珠宮

引用:Quote:小軒軒+發表於+13-5-8+18:26+旅行係

原帖由 ms.coffee 於 13-05-09 發表
我想問下係咪下星期交書簿費就要買定校服架?? 如果遲D再加減係咪都可以架?

你地會買大件D FOR穿3年定1年 ...
可以之後係校務處買,但無得睇款!交學費時係特別招待新生既!

珍珠宮

引用:Quote:小軒軒+發表於+13-5-8+18:26+旅行係

原帖由 ms.coffee 於 13-05-09 發表

你地會買大件D FOR穿3年定1年 ...
買幾大同幾多套就每人唔同!如果小朋友大得快,買太多會好快唔啱身!

子爵府

我會買大少少...即係比岩岩好但係又鬆少少就夠..通常大一個碼..
每個小朋友長大既情況都唔同...所以買到岩岩夠著先..唔夠再加都未遲..

子爵府

元朗我唔知呀..

我住加州附近..有兩架車...不過我只搭放學..朝早自己奏..

有D地方既校車唔係只係載真光學生..會有其他元朗幼稚園生..

子爵府

今日交左書簿費了, 校車都打左去留位了, 安心晒!
不過仲未知學費要比幾多. 係咪要等開學先知架?

子爵府

剛上網頁, 見到高班穿件冷衫係綠色, 但點解我買個件係白色? 係咪夏同冬又唔同架??

男爵府

牛年勳章

引用:剛上網頁,+見到高班穿件冷衫係綠色,+但點解

原帖由 ms.coffee 於 13-05-15 發表
剛上網頁, 見到高班穿件冷衫係綠色, 但點解我買個件係白色? 係咪夏同冬又唔同架?? ...
冬天係綠色

男爵府

牛年勳章

回覆:有冇13-14年元朗真光幼稚園K1家長呀?

有冇人知天水圍校車"蓉姨"好些,還是"琼姨”好些?

別墅

回覆 babycei 的帖子

你好,我囝囝唔係讀真光,係同區學校,住天瑞.學校比咗蓉姨電話我,我打去問,佢話天瑞係琼姨車.
應該睇地點,你打去問下 :)

首頁
23456...13

尾頁

跳至