跳至

首頁

尾頁

大宅

班老友去晒邊呀,我地走左去老遠了...

van,你好返未呀?咁耐無見你入黎,係咪仲未好返先?祝你早日痊癒!

原帖由 苡珈B媽咪 於 10-4-2 23:40 發表
我地被迫到去第三頁了,快入黎up吓喇!老友...

大宅

回覆 1# 苡珈B媽咪 的文章

真係太耐無來喇...........我地真係去到 好遠
~~本來無一物,唯有孽隨身~~

男爵府

tks ellsa,我好番啦...不過懶咗入嚟,妳都見我哋而家多數係facebook度
原帖由 苡珈B媽咪 於 10-4-8 22:37 發表
班老友去晒邊呀,我地走左去老遠了...

van,你好返未呀?咁耐無見你入黎,係咪仲未好返先?祝你早日痊癒!
携手共白頭,掌心繞指柔,紅塵有你伴,一生都富有

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

請問荃灣金馬校服, 有無石鐘山校服買?
因為依家轉了新校服商, size 和 cutting 
都稍差.

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

自己答番: 已經問過, 無.

大宅

我地個"老家"飄到很遠了解

原帖由 isabel115 於 10-4-23 11:02 發表
自己答番: 已經問過, 無.

複式洋房

考埋明天,大人和小朋友都可以好輕鬆啦! 又可以去玩下啦!...............[quote]原帖由 苡珈B媽咪 於 10-6-7 12:01 發表

[/quote]

大宅

up~返上前面先!

原帖由 kinoho 於 10-6-14 12:22 發表
考埋明天,大人和小朋友都可以好輕鬆啦! 又可以去玩下啦!...............[quote]原帖由 苡珈B媽咪 於 10-6-7 12:01 發表
... [/quote]

大宅

各位媽咪你好
小女9月就升石鐘山小一了
好多嘢都唔識, 請多多指教

大宅

各位媽咪
有些問題請問一下
我見學校有教英文拼音,請問是哪種拼音呢(RWI?LETTERLAND????)
我見家長教師會有收集校服及英文故事書
我可以向家長教師會買二手校服嗎?
今年校服商的校服差了嗎, 以前的校服商又是什麼呢
英文故事書又是什麼呢?是否書單內的嗎?還是學生自選一本呢?
你們覺得學校的飯盒好吃嗎?
抱歉太多問題
謝謝

大宅

Hi daydaybaby

我個女今年都係升小一呀! 我都係昨天先收到學校寄來的通告和書單, 講真都有些驚訝! 原來今年小一英文已經唔用故事書了, 用回longman 英文書, 這點有些唔明囉! 我都要到時問下老師先得. 只於是那種拚音我就答唔到! 因為唔識分, 因為哥哥之前d phonics 係係d worksheet上!

我覺得現在d校服商唔係太好, 質料等都係麻麻地! 只於飯商就.....我仔小一至三都係訂飯, 但去到四年班佢死都唔肯再訂了, 我唯有每朝早上整好比佢帶飯囉!

你會唔會選擇普通話班呀? 我就唔會了因為自已唔得, 希望有機會同你女一班啦! 可以互相交流一下.

原帖由 daydaybaby 於 10-6-27 11:14 發表
各位媽咪
有些問題請問一下
我見學校有教英文拼音,請問是哪種拼音呢(RWI?LETTERLAND????)
我見家長教師會有收集校服及英文故事書
我可以向家長教師會買二手校服嗎?
今年校服商的校服差了嗎, 以前的校服商又是什麼呢
...

大宅

醒目開學勳章

大家好我都報一報到先,我個仔今年都係小一生,我自己都係唔多識講國語,之但係我都揀左普教班,希望到時同個仔一同努力啦,有機會傾吓呀

大宅

你們好呀
我個女唔會選普通話班,她不太願,亦表示自己聽唔明,我普通話又差,一定入唔到,所以都無參加測試,
我怕真是入到時,我同她温唔到書(如默書),到時都唔知掂算

我現在擔心緊放學的問題,本來想去社區中心托管,怎知無位, 現在找緊有接送的私人補習社,但她甘細個,好擔心

大宅

其實我初初都有諗過自己唔識普通話就希望個女入普通話學好d, 但亦都係怕自己幫唔到佢溫習, 反而佢會無心機上堂囉! 所以最後都係唔選普通話班囉.

你住邊到呀? 要唔要搭校車呢? 應該都好難揾到有人接的補習社了! 因為我之前都想揾....

原帖由 daydaybaby 於 10-6-30 07:38 發表
你們好呀
我個女唔會選普通話班,她不太願,亦表示自己聽唔明,我普通話又差,一定入唔到,所以都無參加測試,
我怕真是入到時,我同她温唔到書(如默書),到時都唔知掂算

我現在擔心緊放學的問題,本來想去社區中心托管,怎知 ...

大宅

醒目開學勳章

我都知有一間有,不過佢係熊貓酒店個頭,事先聲明,我唔係賣廣告呀

大宅

你意思是接送的補習社嗎
我都找到些近屋企的或沙咀道的, 不過某些補習社的觀感麻麻,而且間間的接送地點都不同,坐放學的車又唔同

原帖由 catfishhome 於 10-6-30 20:50 發表
我都知有一間有,不過佢係熊貓酒店個頭,事先聲明,我唔係賣廣告呀

大宅

老友們是否都放晒暑假呀??? 唔見晒人架!

首頁

尾頁

跳至