自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

可否介紹好醫生看鼻敏感

因為我個仔成日都鼻塞塞連講嘢都有鼻音,朝朝都打好多個乞c,好鬼辛苦,請各位媽媽幫幫手。
~~本來無一物,唯有孽隨身~~

大宅

Re: 可否介紹好醫生看鼻敏感

旺角有個幾好架,系耳鼻喉専科的.如你想要地址,我pm給你呀.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我而家睇緊個醫生都ok, check pm.
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我而家睇緊個醫生(耳鼻喉専科的)都ok!

節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

別墅

黃海清
Dr. Wong Hoi Ching
Tel. 2332 3288
Rm. 704, Nathan Centre,
580 G-K Nathan Road,
Kowloon.
耳鼻喉専科

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我想問你地有冇試過食蜂膠? 係唔係真係會好d?
Latte, 又名臭TE或臭喵

男爵府

鼻敏感嚴重真係無得醫...
最主要係香港空氣問題,就算你點醫,你一日留0向香港,一日會發生..

我兩年前去過下面0個位朋友介紹0個度看,看0左成幾萬蚊,毫無進步過 :-(

有一排返0左大陸住(距離市鎮好遠).一來KEEP住做運動,二來空氣好,我反而鼻敏感無0西

一番來香港,又得返一面出氣,而且又聞唔到野

複式洋房

LEE CHI HANG 呼吸系統科
舊年我丈夫同你個情況差不多,但他更嚴重,因為鼻敏感令他鼻腔非常弱,經常被感冒菌入僈,個個月要睇醫生,試o左好多個醫生,無辦法之下上了香港醫生網找個呼吸系統科醫生碰運氣,找到這個在元朗的醫生,只睇o左一次,約$700-800,醫生比o左兩支藥水給他,一支是每朝噴鼻孔,用來洗鼻腔,另一支用來噴鼻,醫鼻敏感,我們沒有再返醫生度,只是用完到藥房配o番,配了兩次,依家佢間中朝早瞓醒鼻塞才噴一次,而且無再感冒了。
**香 港 醫 生 網**

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

我以前d鼻敏感幾犀利, 郁d都塞鼻同鼻水倒流, 睇咗好多專科都唔好, 後尾有同事介紹我食'速敏治' 一盒有一掛10粒, 係藥房買, 三拾幾蚊, 一日一粒, 無分飽肚或空肚食, 食咗又唔會 , 我食咗3排好返哂, 不過一定要避開多塵多煙既地方.

唔好買無盒嗰d(會平少少), 係水貨嚟, 間藥廠都買過報紙話佢地d正貨一定有盒

大宅

hi veronna
係呀,我即時今日買咗比呀仔試,不過唔知要吃幾耐先有效呢?? ?-(

大宅

hi Kimkim ,
我都看過仔仔黃海清我就得但呀仔就無改變,所以無睇啦,佢都係一個好醫生,都好細心,不過可能同呀仔唔夾,都好多謝你。

大宅

hi philipsbaby
我都好認同你所講,但每朝見佢就係咁打乞c我見佢就辛苦連個鼻都重,真係好鬼心痛。 :-(

大宅

hi 062004,
小朋友可否吃呢???速敏治' ?-(

珍珠宮

鼻敏感睇醫生只係可以抑制, 我覺得應該搵出對咩敏感而去避免接觸先啱

大宅

yes!!我都系睇佢!!

Kimkim 寫道:
黃海清
Dr. Wong Hoi Ching
Tel. 2332 3288
Rm. 704, Nathan Centre,
580 G-K Nathan Road,
Kowloon.
耳鼻喉専科

大宅

畀面勳章

HI REXMARCO,

我有個鼻敏感醫生好好家, 我老公全家族都有鼻敏感都係睇呢個醫生, 我個仔BB開始睇現在三歲幾. 如果你想試我可以PM比你.

SUMMA

大宅

SUMMA2002
可否PM給我, THX.

大宅

rexmarco 寫道:
hi 062004,
小朋友可否吃呢???速敏治' ?-(

我都想知,THX.

複式洋房

唔係"速敏治".

正確藥名: "治敏速".
我個仔6歲開始食.

大宅

cammy2005 寫道:
唔係"速敏治".

正確藥名: "治敏速".
我個仔6歲開始食.

我啱啱買咗嚟試, 食咗一粒, 今日起身時冇鼻涕, 到仔仔足3歲我一定比佢試 (因為3歲起至食得 )

首頁

尾頁

跳至