跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

Re: 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 15)

Tszhin媽咪、hinma:

sorry!係我攪錯!
應該係扭扭車至o岩!
我都唔記得係咩車,我問恩恩, 佢話係搖搖車喎!

HinMa 寫道:
我初時都以為恩祺媽打錯字,都諗係扭扭車,不過佢打第二次都係搖搖車,以我理解應該係一部好似搖搖木馬咁樣既車仔,即係個底部係彎果種,恩祺媽我o岩唔o岩jet?

[quote]
TszHin媽咪 寫道:
恩祺媽,
想問下乜野係搖搖車?? 同扭扭車有無唔同??[quote]
[/quote]

伯爵府

畀面勳章

teresa:

一個針口都會敏感得咁緊要....
你以後有咩事都要同醫生聲明先了!

而家好d 未呀?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

各位,早呀~~

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

3littlepigs,
早晨!

珍珠宮

早晨,hinma
亞仔星期五就開學啦,仲未買定零食比個仔帶返學添,你有什

大宅

好媽媽勳章

Hinma,

阿媽話o個日去disney百分之七十都係自由人~

Monchichi.... 唔覺有~ 行開街幫你留意下.

大宅

好媽媽勳章

Teresa,

再續...

1. 有日見lailai腳上只得一隻拖鞋...
me ask: why?
lailai: don't know~
me+lailai: 四圍搵...
me: 係洗衣機內尋回... lailai拎d衫連一隻拖鞋放入洗衣機!... 最攪笑佢唔知自己腳上只得一隻拖鞋

2. lailai床未送同我一齊睡, 有晚半夜...
lailai: mami張床單用完今日要洗啦...
me(睡得正甜): 前日才剛剛換... 睡啦...
(早上想想下...)
me: lai你知唔知半夜叫媽媽洗床單?
lailai: 知
me: 做乜訓訓下叫媽媽洗床單?
lailai: 因為我瀨左尿...
me: :-( .......

別墅

各位,

上嚟打聲招呼先!
我上星期四同wahfather,wahwah,99四個人去左台灣四天,27/8先返嚟,估唔到一上嚟bk,你地已經開左part15,真係快,因為太累,暫時未全部温書,請各位見諒!

扶老攜幼去旅行真係一點都唔輕鬆,今日又要返工,返到屋企成個人好似散晒咁!真係要好好休息下,遲d再同各位分享今次旅行既感受!

珍珠宮

ccmeow,

早呀!
lailai真係幾搞笑下bor....居然唔知自己只穿了一隻拖鞋 :lol: :lol: :lol: :lol:

但有件事想問。。。點解你會唔覺張床濕既呢

珍珠宮

wahmother,

真係好

珍珠宮

畀面勳章

carol,

我個針口而家冇事喇. 其實同醫生講都冇用, 唔通可以唔用針抽血?

ccmeow,

Lailai同laipa又真係幾失魂. 我諗我要 EQ 勁高至開解到自己.

3G,

9月1日就要帶小食? Gavin d小食真係"小"食黎架, 夾心餅, 小旦糕, 芝士球幾粒....

wahmother,

去玩下都係好架, relax下至再拚博ma.

我都好明白帶埋細路去旅行都幾煩, 不過一年一次就冇所謂.

我都係岩岩同gavin上完大陸. 幾日黎, 我只係覺得我係個顛婆! gavin成日自己走開要我喝住佢, 個隻手又成日周圍摸, 摸完唔洗手就食野... 總之, 佢個口停左隻手腳就唔停...

最衰既係, 佢係咁食係咁食, 食到叫唔停, 食完想去行街就話肚痛 夜晚瞓覺至黎話要返HK....

同舊年比, 佢越大越難控制, 可能下次冇佢份返大陸.

珍珠宮

teresa,

話比醫生知, 睇下佢會唔會有藥膏比定你麻

hugo都係越大越難控制, 真係好有同感!! 明日開學喇, 功課我唔擔心, 最擔心佢d行為....睇佢點死

珍珠宮

Teresa,

我唔知呀! 明天先係新生適應日,但斷估都有一個小息

大宅

好媽媽勳章

Wahmother,

我都試過同lailai&老爺奶奶去台灣, 真係幾辛苦, 不過想返起又好開心及難得一齊去旅行

大宅

好媽媽勳章

3小豬,

我個邊冇濕呀... lailai好鐘意用腳夾住佢張寶貝被仔(由BB開始用)睡, 好彩張被仔吸左大部份尿, 唔係我張床褥就冇得救啦!

珍珠宮

原來如此。。。,好彩有張身經百戰的被仔jet...
ccmeow 寫道:
3小豬,

我個邊冇濕呀... lailai好鐘意用腳夾住佢張寶貝被仔(由BB開始用)睡, 好彩張被仔吸左大部份尿, 唔係我張床褥就冇得救啦!

大宅

好媽媽勳章

Teresa & Tszhinma,

越大越難控制當然啦~ 佢地知&識架野多左, 當然想試下係平時架控制範圍行遠d... 我地都要加倍努力係適當架範圍控制佢地

lailai 見過學校有小食部又知道可以自己買小食, 但原來小一唔比帶$ or Octopus返去買小食... 佢有點失望~

珍珠宮

畀面勳章

唉! 我就黎比gavin煩c....

今日至o係大陸返黎, 已經好勊. 返到屋企, 工人同我道歉, 話sat唔搭巴士漏左我比佢袋longman禮品 (有本成百蚊既全新dictionary+2本mcmug書仔+其他野)....

我個心好嬲, 雖然工人話賠返本dict比我, 但o係入面有個longman袋仔係gavin問答比賽既獎品, 買都買唔返. gavin知道左本來有d唔開心, 我開解左佢, 初初佢都冇乜野. 點知頭先工人帶佢去grandma度途中, 佢發睥四喊, 話個工人唔見佢d野.

佢喊到眼紅紅上grandma度, 比我奶奶知係工人既錯, 我就煩c... (我奶奶好鐘意執住工人既錯去"發揮"!).

gavin好識利用時機! 煩c.... 真係想抖下唔做顛婆都唔得.

珍珠宮

teresa,

gavin仔都好識睇人眉頭眼額bor grandma一定係好鍚gavin仔

珍珠宮

畀面勳章

TszHin媽咪 寫道:
teresa,

gavin仔都好識睇人眉頭眼額bor grandma一定係好鍚gavin仔

係錫到縱既地步!

首頁

尾頁

跳至