跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 15)

Teresa,

早晨...4/9先開學呀 :> P2-6就今日開學, Monday只比P1返 :> Gavin 呢? 升班happy嗎? d同學仔係咪分開去左唔同班呀?

男爵府

Teresa,

下午仲要上堂
咁係咪唔會有時間俾佢地做功課

珍珠宮

畀面勳章

ccmeow,

Gavin今朝7am就起左身. 換哂衫至入房叫我起身. 佢好開心呀, 一落街就見到同學仔.

Micky,

Lunch之後都會比佢地做一陣功課. 放學返屋企都仲可以做, 基本上佢地夠時間做既. 不過低年級通常都嘆慢版, 所以成日要做到夜晚.

珍珠宮

好慘呀....又一單交通意外click here~ :-( :-( :-(

大宅

Hello, 各位西區左鄰右里, 我又上來一陣啦,

今個暑假真係唔知好彩定唔好彩, 忠忠一放假就病, 仲食左成 6日藥, next 又到熙熙發燒, 仲燒到 104 度, 好彩 2日後退左, 不過 e+ 都唔係咁舒服, 訓得唔好, 我又骨膜炎, 好彩的係老公請左大假, 唔係我實死.

hinma,

希望你快些煩完啦, 借 $$ 這樣野真係唔知點, e+ 仲話擔保, 我一定 say no, 學 tszhinma 話, 我地死慳死底先有些 $$ for 有事用, 到自己有事邊個幫和, 我都成日比人借錢, 朋友都有幾個, 自己親人又有幾個, 親人我就會同佢講幾耐還一次, 有個細佬都用左 3 年先還晒, 至於朋友, 我同老公都有共識, 唔會借得太多, 不過些 friend 都好好, 真係會還的, 我都唔想佢地有事, 幫得就幫.

3littlepigs, Tszhinma, hinma, gloria,

今日各位小朋友正式做小學生啦, 希望佢地在新的學校生活愉快啦,

Teresa,

不知不覺 Gavin 又升小二, 時間真係快.

Micky,

真係好耐有見, 不過我都好小上來.

ErnieMama,

hello 我都唔係成日上來加, 話咁快又簡小學啦, 我都開始要煩下啦.

ccmoew,

希望 lailai 開學一切順利.

大宅

琴日在第三街, 今日又 :-( :-( :-(

TszHin媽咪 寫道:
好慘呀....又一單交通意外click here~ :-( :-( :-(

珍珠宮

畀面勳章

chungmother 寫道:

[quote]
[/quote]

咁邪??!!!

珍珠宮

畀面勳章

For info:

老牌小學「大換血」

01/09/2006

【本報訊】上環老牌小學英皇書院同學會小學

男爵府

Teresa,

再一次唔該你

chungmother,

明白湊兩個係好忙架

男爵府

Teresa 寫道:
[quote]

[quote]
[/quote]

咁邪??!!![/quote]

:-( :-( 唔知講咩好

大宅

好媽媽勳章

Tszhinma,

琴日聽到第三街單意外已經好唔開心, 因以前同lailai返學必經之路! 個時見d公公婆婆排隊聽講座已經唔開心, 因怕d公公婆婆比人騙$... 唉~! :-(

大宅

好媽媽勳章

Teresa,

Gavin好醒呀 下晒火啦 :mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

忠媽,

THX. 你休息多d呀~ 祝你&熙熙早日康復

大宅

今朝睇即時新聞,後來睇埋電視新聞,覺得好淒涼,個心好酸好難過,個媽媽點捱過去呢? :cry: :cry: :cry:

我又想起差不多十年前菲律賓一宗旅遊意外,隻觀光船超載,一對母子跌落海,仔仔幼稚園咁細,個爸爸睇住太太被撈出來,然後個仔,唉,真係好淒涼。一年後,有記者再採訪佢,佢好似行屍走肉,出街會同間空屋話﹕老婆,阿仔,我出去食飯啦。我到而家都無法忘記。希望佢今日可以振作做人。

Micky 寫道:
[quote]
Teresa 寫道:
[quote]
[quote]
[/quote]
咁邪??!!![/quote]
:-( :-( 唔知講咩好
[/quote]

珍珠宮

chungma,

其實hugo已經係8月30日返左學啦, 今日係第二日....佢放左學係屋企係咁唱歌, 又跳又叫.....好開心呀!

chingchingma,

好耐唔見你啦, 你幾好嗎?? 打算幫chingching報邊間學校呀? st.paul co. edu

大宅

各位好耐無見 開學愉快呀!

各位小一同學,返小學情況如何?

HinMa:
咁最後你有無幫位親人呀?希望佢自己識諗啦。

忠媽﹕
無見一星期,原來哥哥病完到細佬,你又骨膜炎,真係要多多保重。你仲抱住細佬周圍走?多D休息啦。不過今朝見熙熙又好精神,眼仔碌碌咁,我諗應該好返啦卦?祝你一家身體健康呀!

大宅

TszHin媽咪:
幾好幾好,有心有心 不過阿仔9日放假,我都係請得3日假+1個星期日,無得陪佢玩好多。

唉,又到我地報學校…… Coed咁好的學校,我估係人都會報咁滯,都係當去見識下,陪下跑啦。基恩畀你感覺如何呀?

珍珠宮

行政有點混亂, 我地首輪入既比少左通告我地! 不過都係小事.....有一樣野係我比較擔心, 係放學時學校要求家長唔可以企係門口, 要係學校以外既地方等候, 但佢門口不出十步就係馬路. 佢地p.1咋wor....要自行放學 我就情願早d到學校, 企係馬路前(遲左無位)但好曬好熱......其他野我覺得幾好! 仲可以上網睇番當日每班有咩功課, 唔怕小朋友抄小左野都唔知.

hugo返學都好開心(暫時), 可能班主任唔惡. 但gloria & hinma既hin仔都話返得唔開心, 話老師好惡!
chingchingmom 寫道:
TszHin媽咪:
幾好幾好,有心有心 不過阿仔9日放假,我都係請得3日假+1個星期日,無得陪佢玩好多。

唉,又到我地報學校…… Coed咁好的學校,我估係人都會報咁滯,都係當去見識下,陪下跑啦。基恩畀你感覺如何呀?

珍珠宮

畀面勳章

chingchingmom,

我都好記得好記得你講o個個case. 有時候, 都好想知道下佢地既近況. 另一個case就係年頭Egypt 車禍, 全家人得番個讀初中既女返到HKo個個. 耐唔耐我都諗下佢唔知點.

其實你地會唔會考慮contact下佢地等我地知道佢地既近況? 起碼有d乜野需要幫忙都可以alert下d社會人士幫下手.

Tszhinma,

Hugo同另外2個hin仔唔同班?

ccmeow,

今日心情幾好. 可能見Gavin返學有版有眼. 佢放學時話我知, 有個同學仔今朝入錯左1A classroom! (佢地舊年係1A, 今年一齊上2A , 而1A & 2 A classrooms都o係同一層). o個個同學仔比其他同學笑左成朝! :lol:

chungmother,

保重呀!

大宅

chingchingmom,

睇見妳個posting, 心都酸埋.......都係個句, 珍惜目前.

今年中東有隻遊船出事, 又係超載, 我公司中東 branch 個staff 同 hb 都係隻船度, 兩個一齊遇難, 剩抵一對稚齡子女......

冇人知道命運會帶我地去邊, 唯有努力做好眼前 d

首頁

尾頁

跳至