婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我睇咗林子倩醫生,暫安排入浸會早上照腸鏡,再決定做傳統切除或痔瘡槍,黃昏再做手術。有冇JM試過?以上安排我份保險應該唔夠claim, 同埋我喺內痔,傾向做痔瘡槍。我係咪喺林醫生診所照咗腸鏡,睇下有什麼治療方案,再作決定呢?

大宅

回覆:Help!! 痔瘡手術流程

請問有冇JM可以幫下我呀

別墅

回覆:CocoCoffee 的帖子

你好嚴重?點解要做?我都有內痔

大宅

回覆:kammy198659 的帖子

去便便時掉了出來醫生話呢啲唔會縮少,我又唔想成世陀住佢,咪想處理咗佢囉。點知又會出現手術安排嘅問題我都知喺小手術,但真喺好驚呀

複式洋房

回覆:Help!! 痔瘡手術流程

痔瘡槍係射條橡筋箍住粒痔,等佢收縮咗條橡筋就會隨便便排出,過程係好快嘅,完全唔需要任何麻醉,做完就走得。但做完整日都感覺好似有啲便意同痛痛地,瞓床休息會舒服啲,但我其實都做過幾次,一樣會翻發,你會唔會有第二啲選擇可以徹底根除呀?

大宅

回覆:Candicemlw 的帖子

謝謝你的分享!我也想徹底根治。以我知道痔瘡手術分有傳統切除及用儀器痔瘡槍去根治。而這次醫生建議分兩個時間進行及照腸鏡後才決定治療方案。我想早啲知道治療方案。唉...心情低落

首頁

尾頁

跳至