論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

非常樂意的,幫到人點解唔做呢?

Ericmo    發表於 13-4-4 00:58

子爵府

回覆:如果你與工人解約, 佢新僱主想contact 你, 你地會覆嗎?

Yes! Help others, help self! No more break contract!

Mama likes you, Mama loves you, Mama adores you.

大宅

互相幫助嘛, 好彩之前搵倒個義氣媽媽, 我先避過一劫咋

大宅

回覆:如果你與工人解約, 佢新僱主想contact 你, 你地會覆嗎?

Yes email only

大宅

yes, will tell the truth and anything but the truth.

大宅

回覆:abbykong 的帖子

我都係,爭d請左個衰工人,好彩打俾佢前僱主,而佢又實話實說
所以我都好樂意咁做

禁止訪問

侯爵府

BK Milk勳章

我會 我一定會將實情講出 但都唔會誇大 一定唔會害自己人 !

複式洋房

Definitely. But many break contract helpers would give fake numbers.

大宅

會!係想幫人,自己都試過小孩子受衰工人冷待,希望下個雇主考慮清楚

珍珠宮

vivienfong 發表於 13-4-2 16:15
會!大家僱主團結,最好在履歷上有埋前僱主電話就更好,但衰agent可能俾個假電話你,真係防不勝防

...

我出俾工人證明佢响我度做過嘅信上面一定有我電話............
聯絡唔到前僱主嘅工人我係一定唔會請!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

別墅

會呀 等新僱主知道

男爵府

經驗分享 : 個工人走後一星期內有三個新僱主打電話嚟問我舊工人嘅人品同工作經驗,傾完之後都好攰,但幫到啲僱主了解個工人就無所為啦!點知第四個僱主係A準扮,啲語氣同內容有啲怪(好死板嗰隻)。收咗線之後,我再打翻個來電顯示嘅電話,聽電話嗰個就係扮僱主嘅A準,佢同我講頭先大家講嘅野已經錄咗音,依家放緊俾我舊工人聽,跟住收埋我線。一星期後,我個舊工人係佢FB講揾到新僱主。所以小心打電話嚟嘅未必係真僱主,jm們小心

複式洋房

lvma 發表於 13-4-3 23:02
經驗分享 : 個工人走後一星期內有三個新僱主打電話嚟問我舊工人嘅人品同工作經驗,傾完之後都好攰,但幫到啲 ...
真系夠奸。。。

珍珠宮

lvma 發表於 13-4-3 23:02
經驗分享 : 個工人走後一星期內有三個新僱主打電話嚟問我舊工人嘅人品同工作經驗,傾完之後都好攰,但幫到啲 ...

聽電話嗰個就係扮僱主嘅A準,佢同我講頭先大家講嘅野已經錄咗音,依家放緊俾我舊工人聽,跟住收埋我線。一星期後,我個舊工人係佢FB講揾到新僱主」~~ 唔係好明添.............. 即係佢將你講佢好嘅嘢俾其他 potential employer 聽, 但唔好嘅就 cut 咗?
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

大宅

回覆:如果你與工人解約, 佢新僱主想contact 你, 你地會覆嗎

—定會

男爵府

回覆:如果你與工人解約, 佢新僱主想contact 你, 你地會覆嗎

大宅

會,如實講

別墅

首頁

尾頁

跳至