1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:BB旅行坐商務位

多謝咁多位jm 的意見!

子爵府

2024年龍年勳章

應該2歲以下抱住唔佔位既都唔駛比小童飛喎, 不過最好係打電話去妳book既airline問清楚喇

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

覺得抱住都可以喇,或者你可以打電話去問下

別墅

回覆:annayu 的帖子

Infant飛ok啦,bb實痴住媽媽。Cx 個籃無乜用,商務夠位食到野,經濟先難食野。
同埋經濟睇你好無彩,預著前面好鍾意較低張chair就慘咯,迫到爆。

大宅

如果係cx,你買張飛俾bb,遇著新個隻坐位,有個partition向中間隔住,bb咪要自己坐?end up 都係抱住佢坐啦。。我覺得如果你唔肥,同bb一個位都好舒服。

大宅

引用:我BB跟我哋飛了英國兩次,佢因為係under 2,

原帖由 NLai 於 13-04-05 發表
我BB跟我哋飛了英國兩次,佢因為係under 2,自己無位架,一定要跟大人坐,大人坐乜佢都要跟實啦,但CX俾吾俾 ...
抱實定用揹帶揹住好?

侯爵府

陪月勳章

2歲以下的B買 Infant 票﹐
其實同得哩個年紀的小朋友出遊﹐
點會唔辛苦﹐
你買個位俾佢佢都唔一定坐;

我o岩o岩帶完23m BB去星加坡買 Infant 票﹐
去程有吉位多﹐
佢瞓在可以俾佢自己瞓﹐
叫做輕鬆D﹐
一瞓醒你都唔駛旨意佢坐定定﹐
又話坐又話企又話睇卡通﹐
最後咪又係抱住﹐
我只係求神拜佛佢小睡時間長D﹐
飛機又快D到仲好。

別墅

回覆:Sing_mo 的帖子

我們抱B多,放在自己眼底安全過在背後吧,機場人多,呀B又咁細,夾實D好

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我覺得都冇乜必要

大宅

Everytime we take business seat, we need to pay for my daughter(13 months) flight fare with a baby meal but she still seat with me only. Only my son (3yrs) then we pay the fare which he got his own seat and meal.

大宅

阿囡兩歲前, 同佢去過兩次旅行, 都沒有買位比佢, 機上有空位, 試過比佢坐, 佢唔肯, 一定要我抱, 所以我個人覺得不需要買.

首頁

尾頁

跳至