自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

半年前曾經打電話給理工大學驗眼中心, 想預約給小朋友驗眼;當時只讓留電話,卻一直等不到回复,就自行去了沙田的理大護眼中心。

上個星期理工大學驗眼中心才打給我,說4月中有空位。想請教去過該理工大學驗眼中心的小朋友媽咪,是不是理工大學驗眼中心更專業呢?想請去過理工大學驗眼中心的小朋友媽咪分享經驗。

萬分感謝。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆:mshk2007 的帖子

理大係學生幫你驗,再有老師之後再驗多次,幾年來都係係理大驗,但今年開始係太古理大驗,因時間容易就星期六日都可以

大宅

回覆 seavl 的帖子

唔該晒。即係兩間冇咩分別。

因為平日要返工,去理工大學只有平日,要請假帶小朋友去。如果冇咩分別,可能考慮不去理工大學了。

伯爵府

mshk2007 發表於 13-4-5 14:46
半年前曾經打電話給理工大學驗眼中心, 想預約給小朋友驗眼;當時只讓留電話,卻一直等不到回复,就自行去了 ...
請問小朋友幾大? 如4月中會有位?小朋友4YR會唔會太細?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:理大係學生幫你驗,再有老師之後再驗多次,

原帖由 seavl 於 13-04-05 發表
理大係學生幫你驗,再有老師之後再驗多次,幾年來都係係理大驗,但今年開始係太古理大驗,因時間容易就星期 ...
請問太古理大詳細地址,thx!

男爵府

回覆:zater 的帖子

請問沙田理大電話及地址many thx

男爵府

電話 : 2377 9660 鰂魚涌康山道1號康怡廣場辦公大樓1201-1203室

男爵府

沙田白鶴汀街10-18號新城市商業大廈606-607室 電話 : 2153-9660

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

理工有專業視光師收費500元 ,學生300元,星期六要耐D先B00K到

大宅

回覆:mshk2007 的帖子

好似係有分別的,我排左一年至有位!下星期一去,我要指定視光師,所以排好耐

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:理工有專業視光師收費500元+,學生300元,

原帖由 KWBN 於 13-04-05 發表
理工有專業視光師收費500元 ,學生300元,星期六要耐D先B00K到
$500 加左價?我上年 11 月仲係 mongkok $400 咋

男爵府

我上個月去驗眼收$400,而家收$500?

伯爵府

請問小朋友大才可以驗,我去完健康院,佢叫我去盲人會, 但個期要BOOK到好後, 想找間快D, 又可以同小朋友驗

子爵府

回覆:zater 的帖子

太古站商場,好多興趣班學的

子爵府

回覆:1mocha 的帖子

盲人會好似平,我k1帶女驗就發現400, 350散光,宜家k3. 我地大人深近視,有遺傳左被佢,不過好在無再增加

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

baby33 發表於 13-4-5 18:43
電話 : 2377 9660 鰂魚涌康山道1號康怡廣場辦公大樓1201-1203室
Thx!

珍珠宮

seavl 發表於 13-4-5 22:19
太古站商場,好多興趣班學的
Thx! 收費幾多? 有 jm 話 $400, 又有話 $500, 另外 book 時間使唔使排好耐?

侯爵府

2023年兔年勳章

引用:盲人會好似平,我k1帶女驗就發現400,+350

原帖由 seavl 於 13-04-05 發表
盲人會好似平,我k1帶女驗就發現400, 350散光,宜家k3. 我地大人深近視,有遺傳左被佢,不過好在無再增加

...
盲人會$130,如冇加價。

親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

侯爵府

2023年兔年勳章

引用:Quote:seavl+發表於+13-4-5+22:19+太古站商

原帖由 zater 於 13-04-05 發表
Thx! 收費幾多? 有 jm 話 $400, 又有話 $500, 另外 book 時間使唔使排好耐?
我上月book, 今個月26日(五)早上有位,家長日不用請假。

親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

珍珠宮

Strawberrys 發表於 13-4-5 22:47
我上月book, 今個月26日(五)早上有位,家長日不用請假。
Thx!

首頁

尾頁

跳至