自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大廚勳章

又收到呢啲message、email... 今次到牛肉了

佢話新聞有講,我睇新聞又唔見有講,大概又係謠言。

之前已經收到好多… 拐子佬、新sars、DSC、禽流感…全部都强調家人喺有關機構做, 消息來源絕對可靠 …

可能朋友轉寄係出於好意想大家提防,但我真係開始頂唔順…

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:又收到呢啲message,暈了

Me2,呢d訊息唔係冇代價㗎,佢地會令人不安,接收得多而唔曉過慮,會做成不必要困擾

侯爵府

畀面勳章

我會睇完就算,自己會確認下真實與否

琥珀宮

回覆:FullOfBlessing 的帖子

呢d我通常ignore,我只信自己睇到既第一手新聞消息!

水晶宮

引用:Me2,呢d訊息唔係冇代價㗎,佢地會令人不安

原帖由 柏架山莊 於 13-04-06 發表
Me2,呢d訊息唔係冇代價㗎,佢地會令人不安,接收得多而唔曉過慮,會做成不必要困擾

...
每日都會收到不同朋友轉發(whatsapp )既相同信,我通常都係睇左就算(有時可能唔睇添)。但我一定唔會轉發。除非係勁好笑既笑話。

天空之城, 快樂之地

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+柏架山莊+於+13-04-06+發表Me

原帖由 PCCW2319 於 13-04-06 發表
每日都會收到不同朋友轉發(whatsapp )既相同信,我通常都係睇左就算(有時可能唔睇添)。但我一定唔會轉發。 ...
Same,好少轉發!

侯爵府

好媽媽勳章

今期仲有洋蔥

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

都唔知點解啲人又無聊又得閒,諗到咁多嘢重要打字

珍珠宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+柏架山莊+於+13-04-06+發表Me

原帖由 PCCW2319 於 13-04-06 發表
每日都會收到不同朋友轉發(whatsapp )既相同信,我通常都係睇左就算(有時可能唔睇添)。但我一定唔會轉發。 ...
我都無轉發,癈事嚇親人。

珍珠宮

大廚勳章

引用:Me2,呢d訊息唔係冇代價㗎,佢地會令人不安

原帖由 柏架山莊 於 13-04-06 發表

...
今次牛肉果個仲係東方日報email...

珊瑚宮

原帖由 FullOfBlessing 於 13-04-06 發表
今次牛肉果個仲係東方日報email...
我同幾位朋友報名、交了訂,5月尾去重慶旅行,其中一位收到牛肉whatsapp,寫出來問是否要取消、延期,我話睇定d先etC

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

真係收到有啲煩我通常都唔理佢。

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我唔會理,覺得好無聊
I 大蚊豬   

首頁

尾頁

跳至