婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果你C6覺得你阿媽阿爸太煩點做?C6覺得佢地一見到BB就想take over

禁止訪問

回覆:有D嘢想問下

大宅

有陣時佢地會整醒BB, 日日call 我拿BB D相,去吃飯未坐定就好趕咁搶走BB,我C6覺得佢地做每一樣野都去到好盡
咁我又想問下,好果個個係你地99,你地又會唔會覺得煩呢?

大宅

真係唔知點做,未有BB前D關係都唔錯,依佢容易面黑,有無D C6可以分享下?有或者D JM可以問下你地c6點睇?

大宅

角色調亂姐。即係好似自己唔想99掂個b咁。

大宅

回覆:yuener 的帖子

就係咁我覺得,咁點算?同自己阿媽講?定係唔理佢,定係可以點同C6講?

子爵府

引用:真係唔知點做,未有BB前D關係都唔錯,依佢

原帖由 ahMeow 於 13-04-06 發表
真係唔知點做,未有BB前D關係都唔錯,依佢容易面黑,有無D C6可以分享下?有或者D JM可以問下你地c6點睇?

...
你父母有啲過分,一啲都冇考慮BB父母既感受,如果係你6299咁做,你就唔使問人都知點做

大宅

回覆:rm_hk2001 的帖子

就係好少同6299接觸,所以唔知點做,公公婆婆太過火,唔知點同佢地講先唔會hurt到佢地,因為知道佢地都係太過緊張同太多關心
我知整醒BB係好錯,會同佢地講
但係一日一張相同搶BB應該點同佢地講?
同埋C6覺得佢地咩都搶住做,過左火D
我估C6覚得我父母唔係好尊重佢,但我父母又出于一片錫個孫既心
真係好煩,唔想C6唔開心+黑面,但又唔想父母唔開心

伯爵府

畀面勳章

引用:有陣時佢地會整醒BB,+日日call+我拿BB+D相

原帖由 ahMeow 於 13-04-06 發表
有陣時佢地會整醒BB, 日日call 我拿BB D相,去吃飯未坐定就好趕咁搶走BB,我C6覺得佢地做每一樣野都去到好 ...
會,我99就係甘樣!
我好憎甘樣~

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

禁止訪問

引用:有陣時佢地會整醒BB,+日日call+我拿BB+D相

大宅

日日都見,但係都會搶

禁止訪問

引用:日日都見,但係都會搶 +

首頁