在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

如有2個小朋友都上小學,會唔會考慮辭工全職去照顧同跟佢地功課,有無在職媽媽是這樣做?自己跟功課,係咪好好多呢?

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:如有2個小朋友都上小學,會唔會考慮辭工全

原帖由 STARBARNEY 於 13-04-06 發表
如有2個小朋友都上小學,會唔會考慮辭工全職去照顧同跟佢地功課,有無在職媽媽是這樣做?自己跟功課,係咪好 ...
我一直全職媽,啊仔小三,跟左三年覺得興幸自己無做野可以跟緊d

子爵府

好媽媽勳章

其實幼稚園都有功課, 自己跟會好好多, 又可以日日接放學時同老師溝通

大宅

因細仔快上小一,大仔又四年級,想辭工跟功課之餘,同時想增取多些親子時間,但又有小小唔捨得份工,因已做了好耐。所以仍然心大心細。

侯爵府

我大仔升小一時我就做FTM, 自己跟係好D.

大宅

我都有尼個諗法,因大囡上中學,細囝K3,$15,000家用唔知夠唔夠,你哋比D意見我!

男爵府

我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有無在職媽媽當小朋友上小一後就辭工

我會...嚟緊八月辭職

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:我都有尼個諗法,因大囡上中學,細囝K3,$1

原帖由 CYWYBB 於 13-04-08 發表
我都有尼個諗法,因大囡上中學,細囝K3,$15,000家用唔知夠唔夠,你哋比D意見我! ...
比我就好夠

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我大仔升小一時我就做FTM,+自己跟係好D.

原帖由 Joshua_BB 於 13-04-08 發表
我大仔升小一時我就做FTM, 自己跟係好D.
same here

大宅

我都會,今年大仔小一,今年九月細仔小一,
好想自己跟足D ,陪住大細仔渡過小學階段,
已辭工,但未CONFIRM,因封信比高層HOLD住左
https://www.facebook.com/pages/Charaplus/829349383758385

首頁

尾頁

跳至