自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:新一代的工作態度

我深信六日請三日假果位哥仔係因為佢仲周圍見緊工……

禁止訪問

大宅

引用:回覆+N.yin+的帖子 yes

原帖由 CecilyHo 於 13-04-09 發表
回覆 N.yin 的帖子

yes
O no wonder見到D奇怪人啦… 如果我係做HR 第一位人兄我會要佢比SL doctor note 半日都係咁話,如果唔係就比warning 佢。第二位人兄在預約時候唔到都唔會打電話比佢如果後來佢來到公司我會話佢disqualify and will not give him any reason

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 柏仔媽咪 的帖子

我地公司真係好難請人, 工程人員真係咁缺

伯爵府

我係90後,但我絕對唔係咁,有例外既。。我想見工都無機會

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

佢騎牛搵緊工

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

noted...
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

禁止訪問

伯爵府

引用:公司終於都請到一個ENGINEER返工.+返了6

原帖由 CecilyHo 於 13-04-09 發表

公司終於都請到一個ENGINEER返工. 返了6日工請了3次假.
請問係咪請 u grad 定 ive? 如果係前者,真係好驚!!!!

珍珠宮

回覆:CecilyHo 的帖子

炒得

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

佢地都唔志在個份工,唔做有父母養

公爵府

子爵府

如果我係老板
case1,一定唔係佢過PROBAT
case2,佢唔出現我唔會打俾佢,見工無特別原因都遲仲要無交帶,請咗咪自己煩......
獻醜不如藏拙

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

真係咩人都有。我以前公司黎左個咩都吾識既人,點解我會咁講,因為正式收據佢都可以比一式三份個客,不過佢已4x啦,仲話做過20年野。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係HEA做喎

子爵府

BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

宜家D細路, 根本唔等錢拎返屋企.

翡翠宮

洋房

我最近都遇到呢種後生仔, 真係激死, 個感覺係而家佢搵工, 但係要我三吹四請, 當佢大爺咁看待. 藉口閒閒地都一百幾十樣, 重要講到好似唔睇諒佢係你唔岩咁

首頁

尾頁

跳至