親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問五月的天氣可以嗎?邊間酒店好?

有咩必買,必食,必去?

有無順便去埋Saipan?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

上年去左, 我住fiesta, 唔差, 個海灘唔係私家, 但唔多人, 可以浮潛, 勁多魚仔睇~

必食 ~ 一定係當地BBQ啦, 仲有墨汁意粉~
必去 ~ 情人崖, 西班牙廣場, 夜市, 南部睇風景
必玩 ~ 自駕小型飛機, 水上活動

公爵府

回覆:有無人去過關島?請指教!

I just visited Guam in Feb and stayed at Sheraton, personally think that Guam is quite boring...

大宅

住過Hilton,野食好好味,墨汁意粉必食推介,仲有炒飯球等都唔錯,手信建議買曬黑版hello kitty,係Guam同Saipan 限定。。。

如果你唔鐘意水上活動,的確係幾悶。嗰度勁多日本人去旅遊,shopping d野貴過HK。

男爵府

回覆 EnaLiu 的帖子

咁你有無去埋SAIPAN? 如果去GUAM, 想揀多一個島去, 去邊個好?

大宅

無去Saipan ,我去4日左右影緍紗相咋。。。

男爵府

就快成事可去旅行啦!

如果去關島再揀多一個島去,去天寧,塞班定邊個好?

男爵府

男爵府

禁止訪問

回覆:chowhui97 的帖子

男爵府

Guam 係咪無咩有水上屋的酒店?

大宅

我上次去住Westin......行街搵野食好方便, 不用搭車.....如果住Sheraton同Hilton會平d, 但2間都一定要搭叮叮車才去到市中心....

同埋果度紫外光超勁,係香港6倍,一定要勁搽防晒,起碼70+ ar....

大宅

Comment : 關島好細,去一次就夠了! 不過果度好多local tour, local tour係酒店pick up你,所以可以事前唔駛點plan野玩都得!

水上屋的酒店唔多覺有,係有d酒店內有水上活動中心!

男爵府

回覆:win888 的帖子

好驚曬黑!!

男爵府

引用:我上次去住Westin......行街搵野食好方便,+

原帖由 win888 於 13-04-13 發表
我上次去住Westin......行街搵野食好方便, 不用搭車.....如果住Sheraton同Hilton會平d, 但2間都一定要搭叮 ...
有咩行程好去?我暑假都諗緊去唔去好

大宅

去關島主要係玩水上活動, 果度玩水上活動都幾好幾安全. 但地方好細, 除左2,3個outlet, shopping mall & duty free shop, 無咩野好行. 主要得一條大街, 仲細過澳門.

男爵府

去Saipan ,再出一個島叫Managaha 軍艦島(唔係好記得點串), 大約坐15分鐘船就到,嗰度d水真係超靚,d 沙超幼,自己好似在金魚缸游緊水一樣可玩浮潛或join 海底漫步! 如果我再去saipan 的話,一定會再去呢個島!

男爵府

回覆 meloeskie2 的帖子

thanks 咁多位!!

我個自由行團就成啦, 老公肯唔帶啲細的二個去玩!!

暫定行程如下, 請比啲意見:

DAY 1: 飛機上
DAY 2: 直飛塞班 / 市內觀光 (要租車?)
DAY 3: 軍艦島 / Beach BBQ
DAY 4: 天寧島
DAY 5: 飛回GUAM / 市內觀光 (要租車?) / 夜市
DAY 6: 市內觀光 (要租車?)
DAY 7: 回香港

GUAM 活動未定, 行街, 海豚SHOW, GOLF, SPA, 小型飛機, 有啦好推介?

另天寧島去唔去好? 唔去就早一日去GUAM.

同埋邊間租車扺? 有需要嗎?

謝謝!!!

男爵府

chowhui97 發表於 13-4-25 17:36
回覆 meloeskie2 的帖子

thanks 咁多位!!

軍艦島好細,你好like 陽光海灘就超正,但如果麻麻,可能會比較悶架!由Saipan 坐船去軍艦島大約15分鐘,d海水清到見底

塞班島唔係好大,好似大約1個鐘車程就可以遊成個島,我地上次join local tour, 有個當地既唐人車我地去不同景點(山上聖像、xx堐、鱷魚石、体鬥雞)

天寧島我上次冇去,好似有個賭場!

Guam 我地自己坐free suttle去outlet,同埋喺abc度玩水上活動

男爵府

我都想join ABC, 你覚得質數好嗎? 係香港 join 定去那邊join?

首頁

尾頁

跳至