跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 開團啦喂....『漁民文化村』

10點咁早呀? 咁咪想瞓晏啲都唔得? 你哋知唔知個行程要行幾耐?

大宅

o下!!!要行架!!!我~~~~~~又再諗下先

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

Cyrusmum 寫道:
10點咁早呀? 咁咪想瞓晏啲都唔得? 你哋知唔知個行程要行幾耐?

應該唔駛行架, 只係係船排上參觀, 再玩下遊戲咁, 妳唔好嚇親bebe

記住係10:00am開船, 一遲就要搭11點幾果班

侯爵府

JacquelineHo 寫道:
Auntie BOSS, Cherryma,

我諗『特惠套票』會岩我們玩 D,『標準票』只係包入場,冇得餵魚、起大網等,好似參與度冇咁高,況且2個鐘齋睇就OK,如果行下....玩下的話應該蚊水D! 3款套票都包"索罟灣來回魚排(漁民文化村)",船程一分鐘左右而已!

『特惠套票』
票價: 成人 88元 小童及長者 68元

費用包括:
餵魚用的魚餌一份
起大網遊戲券一張
起籠區遊戲券一張
無勾釣場遊戲券一張
購買紀念品及海味乾貨的九折咭一張
漁民美味小食一份
參觀文化村內所有展覽館
全日入場費用入場費用
往返索罟灣碼頭來回駁船
cherryma 寫道:
J. Ho,

我地係唔係買兩小時票(已經包埋駁船費):

主要為到文化村純觀賞人仕而設

票價: 成人 40元 小童及長者 30元

費用含:
(1) 漁民文化村二小時入場費用
(2) 參觀文化村內所有展覽館
(3) 往返索罟灣碼頭來回駁船

我諗我會揀兩小時果款套票, 因為樂樂到時一定唔玩啲遊戲, 再加上我諗果處唔係真係有咁多野參觀, 叫做同佢地去睇下認識多啲野, cherry會有用啲, 樂樂可能會話悶嘈住要走添

我見個起大網遊戲, 係集齊一大班人, 拉起個網. 其餘遊戲就無提及啦

大宅

bebe 寫道:
o下!!!要行架!!!我~~~~~~又再諗下先

bebe,
定D尼....行下好呀 :mrgreen:
我大住個肚上廣州 fair 行足幾曰, 都 ok...

大宅

我都末話 "早".....你得架...

大宅

J.ho,

係未去到先定買セ飛 or... ?-(

大宅

午飯點打算?

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

係咪自行決定買邊種票?
My Two Princess

侯爵府

mamiya 寫道:
午飯點打算?

一係係南丫島食海鮮, 一係過返中環食

侯爵府

pigpig 寫道:
係咪自行決定買邊種票?

我諗可以架, 唔係我都唔話買兩小時果款啦, 我地係自由行黎架

子爵府

返中環食都得? 咁即係好快就會玩完啦? 咁大家點解唔晏少少至入去呢? 中午至入去, 食個飯, 行一陣, 至去參觀, 出返嚟都係5-6點, 你哋話幾perfect呢! 做乜要咁早爬起身趕住入去呀?

大宅

Dear all,

我們係入到去係碼頭買 tickets, 跟住坐他們的駁船掟個彎就入魚排架啦,所以大家都重有時間可以諗下買邊種套票價! 據 Eric 講,係裏面大概 spend 三個鐘左右啦!

食方面:
睇個 website 裏面好似只係提供 d 地道小食,大家要自備 d 乾糧、水咁! 10:00am 船....入到去 11:00am 左右都有 d 唔三唔四架....搭遲一班(11:20am) 就可以打定D lunch 底,至於食海鮮唔岩 D 小朋友,如果唔係我們一早 join 團啦,重有包酒家船入去tim, 所以都係玩完先再出中環食罷啦!

bebe,
唔使驚....係 "睇下...玩下" 至真,唔洗攀山涉水的,我反而驚您暈船浪多 D !

子爵府

JacquelineHo,
咁入到去成1030, 跟住玩3個鐘, 再加上上落落時間, 再出返中環至lunch, 咁嗰時應該係tea, 唔係lunch喎! 我諗係入面啲酒家, 一樣可以普通叫餸食飯, 唔駛一定食海鮮餐既! 仲有入到南丫島, 個島雖然細啫, 都要預少少時間比佢哋行吓, 睇吓, 唔好趕喉趕命咁走啦!

所以唔好又話我長氣呀吓! 如果搭11:20班船 :
12:00 到南丫島午飯
13:30 坐船到魚排玩
16:30 係南丫島行吓, 睇吓嘢
17:30 坐船出中環
17:55 到中環啦!

別墅

jacqueline,
我唔黎南丫島遊啦, 因為帶住六六去唔到一日, D 時間同佢食飯時間好難夾, 而且如果要等佢食粥, 個 lunch 一個鐘實唔夠架, 我都想去架, 等佢大多D 唔洗食粥仔就可以週圍去啦, 你地玩得開心D 啦。

大宅

個 plan 幾好, 不如就甘...可以遲D起身. :mrgreen:
甘係未11;00 am 碼頭等 ?-(

大宅

Hayiu ,

六六有冇人 take care 呀 ?? 帶家姊去玩啦

大宅

Cyrusmum,

好呀....大家唔趕住撇的話,可以再係南丫島玩多陣先!
不過如果都係叫餸食飯,咁不如食埋先入去;家姐試過係入面6個人"叫餸食飯"都$8xx 埋單喎!

大宅

Ivy.CL 寫道:
[quote]

個 plan 幾好, 不如就甘...可以遲D起身. :mrgreen:
甘係未11;00 am 碼頭等 ?-( [/quote]

I hold my foot to support this plan too..... So that we can get up later..

By the way, my workmate's wife was living at there before. He always go back to there to visit thier family. He tole me that there has some fusion food rest. at 'Wu Dip Wan'. They are not too bad too.... Seafood rest. is for 'tourist from other country'. Not for us. If you like, I think that we can try 'Italian food' at Wu Dip Wan. I may call him to check about the name too.... What do you all think?

子爵府

DuncanMaMa,
咁你問吓你同事間餐廳啦! 我睇雜誌都介紹過, 不過唔知貴唔貴? 仲有啱同啱啲小朋友+大肚婆食呢? 仲有係碼頭行過去遠唔遠?

首頁

尾頁

跳至