跳至

首頁

尾頁

大宅

我個女同我老公鬧交~~~ *_*

事發日期: 今晚(做美女廚房之前)
事發地點: 奶奶屋企
原因:
我個女成日指住個門口叫"去die"----即出街
咁我老公就好大聲同佢講: 「熒熒~曳曳呀, 你曳曳呀~咁夜去咩街街呀~~」
之後我個女個樣好串又好大聲咁話: 「你曳曳呀~~」

我同我老公, 奶奶, 大伯當堂窒左, 跟住就緊係笑啦~~我知道唔係撞口卦既, 因為佢不嬲都識講"曳曳", 但係佢勁在夠gut去駁咀~~

雖然係咁, 但我覺得我要好好地調較一下我個女~~~再係咁真係唔得掂呀
但係我真係唔知點教佢~~因為佢真係吳家小霸王黎架....呀奶奶, 大伯同佢呀叔錫到佢燶....我地一鬧佢, 佢地就爭住黎呵返佢~~~~激死
Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 我個女同我老公鬧交~~~ *_*

好野好野!!果然夠"吉屎"!!
臭b平時一鬧我我就會鬧番佢,重要大聲過佢...佢就會扮晒野聽唔到爬左去~
不過佢未識講曳曳~佢依家只係真係識"街街","媽媽"同"baba"係講得最清楚~
每日都係比佢"媽媽","媽媽"咁叫醒我開奶~
daddy一打電話黎我例必要開擴音器,因佢又要聽~
一聽到daddy把聲就係咁"baba","baba"之後係咁笑...佢daddy就開心到唔捨得收線~

大宅

Chingmy1002 寫道:
事發日期: 今晚(做美女廚房之前)
事發地點: 奶奶屋企
原因:
我個女成日指住個門口叫"去die"----即出街
咁我老公就好大聲同佢講: 「熒熒~曳曳呀, 你曳曳呀~咁夜去咩街街呀~~」
之後我個女個樣好串又好大聲咁話: 「你曳曳呀~~」

我同我老公, 奶奶, 大伯當堂窒左, 跟住就緊係笑啦~~我知道唔係撞口卦既, 因為佢不嬲都識講"曳曳", 但係佢勁在夠gut去駁咀~~

雖然係咁, 但我覺得我要好好地調較一下我個女~~~再係咁真係唔得掂呀
但係我真係唔知點教佢~~因為佢真係吳家小霸王黎架....呀奶奶, 大伯同佢呀叔錫到佢燶....我地一鬧佢, 佢地就爭住黎呵返佢~~~~激死

嘩...咁惡死!

叫vinci仔點哽呀!
Hello! 我叫 Vinci, 係囝囝, 我係05年10月2號出世!你地快d去睇下我個blog!

大宅

chingmy,
我新抱仔都出拳打佢亞ma塊面幾次,怪唔知宜家d男人成日北上搵溫柔囉!你地d女溫柔d啦!

複式洋房

果然牙尖咀利呀

大宅

果次上playgroup 已經聽到熒熒鬧老公仔vinci曵曵, 勁搞笑

男爵府

Chingmy,
差d比熒熒外表欺騙左,仲以為佢好斯文添 ! 哈哈!

berrytoto,
喂!話晒你都係港女, 唔好教你個仔北上尋歡!!!哈
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

大宅

正所謂有其母必有其女.....~~
都係我作既孽~~罪過~~罪過~~
nicole....你放心, 我點都教我個女對奶奶好d....唔會掟你同你老公出街既~~你叫vinci仔放心啦~~呵~~呵~~呵
Welcome to 吳公館
www.babyhome.com.tw/babyhoey

首頁

尾頁

跳至