婆媳關係

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

已經無乜點見,見親總有磨擦....
有時好羨慕人地同媽媽感情好,自己好似無人無物咁。

男爵府

回覆:有無人同自己媽媽感情麻麻?

我都係,佢勁偏心d仔,佢對我幾好,心𥚃有數,亦唔明我有幾愛佢,不過我會做好做女嘅本份。我唸如果我聽日就死,呢世最遺憾就係同佢關係差

大宅

我都係! 佢實在太偏心細佬! 又自我中心! 有時99鬧情緒的時候,我會感覺到自己唯一既避難所都冇,個心好酸,雖然我有一個好好既老公,可愛既仔仔,但我到呢一刻仲未釋懷到……

男爵府

我仲厲害!
我阿媽在我1個月大的時候已經將我交比人湊, (1年見1-2次)由我結婚到現在(十多年)都完全無搵過我.
根本同孤兒無分別.

大宅

回覆:fifionachan 的帖子

你都叫做好過我,有個可愛的仔仔.... 我老公對我都好好,但心裡總係有條刺... 自己阿媽對我真係好似外人咁樣,又係勁自我中心,乜都要人就佢....

大宅

回覆:hcd 的帖子

我結婚出門當日,阿媽自稱有病堅決唔黎.... 唉

家龍mA    發表於 13-4-15 23:22

大宅

回覆:有無人同自己媽媽感情麻麻

又唔會喎。。。我同媽咪關係超好架。。。我哋有時每日起碼兩至三個電話架

男爵府

Heideiland 發表於 13-4-14 00:19
我結婚出門當日,阿媽自稱有病堅決唔黎.... 唉

你睇開D啦! 比起我個case, 你已經吾算太差架嘞!
如果我要講我阿媽, 10000字都吾夠講呀!
我係完全無父母緣架!
可能, 自己前世作孽太多啦......

男爵府

Heideiland 發表於 13-4-14 00:17
你都叫做好過我,有個可愛的仔仔.... 我老公對我都好好,但心裡總係有條刺... 自己阿媽對我真係好似外人咁 ...

咁你有無打算生bb?
當你自己建立了另一個家庭的時候, 又有一個新開始啦!

大宅

回覆:hcd 的帖子

試左一段時間都生唔出。。。 所以覚得無人無物

男爵府

Heideiland 發表於 13-4-14 00:33
試左一段時間都生唔出。。。 所以覚得無人無物

如試左超過12個月都未ok, 去搵醫生幫手啦! (除非你仲係2X歲, 否則要快D搵醫生! 女人生仔,要同時間競賽!)

我當年都係搵醫生幫忙才搞掂架! mouth:mouth:" />

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都係,吾知關吾關吾係親生事?我同佢好似火星撞地球咁,不過我媽同我年齡相差太遠,吾岩傾

寶寶就快出生了

男爵府

我結婚時,我阿媽無講過一句祝福嘅說話。我宜家陀住個B女,我同自己講,我要比阿囡晌一個充滿愛嘅家庭長大,唔會比佢好似我咁有個遺憾嘅人生。

複式洋房

我阿媽都係只會向錢看。我有段時間減咗人工,佢即刻避之則吉
我連同佢嘈嘅動力都冇……佢想點就點啦!反正我喺佢心目中都唔算係人

子爵府

回覆 greatful_moment 的帖子

我細細個媽媽已經上天堂了. 我有個重男輕女,只重金錢當我是搖錢樹的爸爸,
還有幾個當我是提款機的兄弟姐妹,他們不會關心我,找我通常是想要錢和有麻煩.
有錢給他們就是親人, 沒錢給他們就甚麼都不是

我最遺憾的是,這類" 親戚"太多,我寧願我是個孤兒, 也不想要這樣的" 親戚".

禁止訪問

回覆:Heideiland 的帖子

伯爵府

我同我媽關係真係麻麻. 我媽最愛係佢自己同個大仔

大宅

回覆:有無人同自己媽媽感情麻麻

我媽除左錢,咩都好講

大宅

回覆:Happy_Yeungbb 的帖子

很同情你的情況,有時同老公鬧交都想同阿媽傾下,但媽媽永遠唔會係傾的對象。我阿媽都只係向錢看,淨係對錢有興趣。你試下同老公多d溝通,我自己覚得同老公溝通容易過同母親大人。加油!

複式洋房

有時見到親人咁對自己,真係好心淡+心寒,點解可以咁?錢真係咁重要?我唔否定錢嘅重要性,但我覺得錢唔係最重要囉!

首頁
12345...8

尾頁

跳至