在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

是咁的,本身之前份日頭長工在荃灣返,付碌地搵到一份都是近荃灣的文職兼職。由日頭公司行去晚上的公司只是半小時,車費都慳返。

現在日頭長工搬到新蒲崗,放工要坐一個鐘車先返到兼職。

計返坐車食晚飯同時間,又好似無乜肉食。

以前返到6:30 〜10:30pm, $50一個鐘,$200一晚,一星期返五晚

而家返到去都7:30,有時8:00,返得果3個鐘姐係得$150一晚,一星期返四晚

晚間也付出精神和時間,但放棄又好似好可惜,堅持又無乜肉食,無奈中,請比意見,多謝收看。

象牙宮

cherrie0215 發表於 13-4-15 22:59
是咁的,本身之前份日頭長工在荃灣返,付碌地搵到一份都是近荃灣的文職兼職。由日頭公司行去晚上的公司只是 ...

日間的工作, 你應付的了吧.
体力 ok? 精神 ok?

兼職 工作 壓力不大吧.
如果 想搵多少... 精神. 体力 ok 照做.
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

公爵府

畀面勳章

坐車食飯Total幾錢一日?如果都有100蚊落袋。。一個禮拜4日~一個月都有1600~無小朋友都OK~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘩,樓主夠休息時間嗎?
如果有小朋友,就毎晚的親子時間也沒有了

大宅

回覆:333s 的帖子

體力可以但精神麻麻,謝回覆

大宅

回覆:fannychan1213 的帖子

晚上坐車去兼職公司$12,食晚飯大約$35到$45

大宅

引用:嘩,樓主夠休息時間嗎?如果有小朋友,就毎晚

原帖由 wcpcelia 於 13-04-16 發表
嘩,樓主夠休息時間嗎?
如果有小朋友,就毎晚的親子時間也沒有了
沒有小朋友

wcpcelia  不過我都會覺得好疲倦的  發表於 13-4-16 14:17

男爵府

熱血勳章 爸B勳章

睇你住邊, 如果都係住荃灣附近, 咁繼續做都好...

如果唔近就來回時間加飯錢都無左一半了.....

大宅

引用:睇你住邊,+如果都係住荃灣附近,+咁繼續做都

原帖由 kawan1117 於 13-04-16 發表
睇你住邊, 如果都係住荃灣附近, 咁繼續做都好...

如果唔近就來回時間加飯錢都無左一半了..... ...
住港島東

伯爵府

回覆 cherrie0215 的帖子

兼職、長工都唔近你屋企, 你放兼職返到屋企都好夜!如果唔等錢洗就唔好做, 車錢飯錢都賺唔返!休息都好緊要!
但如果好等錢洗, 精神、時間都可應付到, 而你又冇小朋友, 咁咪做住先, 睇吓可唔可以揾到份近你屋企嘅兼職!

是是但但  AGREE!  發表於 13-4-18 09:38
lovely_nurse    發表於 13-4-18 02:09
kin818kin    發表於 13-4-16 17:51

大宅

回覆:tang0809 的帖子

真係好多謝各位意見

侯爵府

引用:是咁的,本身之前份日頭長工在荃灣返,付碌

原帖由 cherrie0215 於 13-04-15 發表
是咁的,本身之前份日頭長工在荃灣返,付碌地搵到一份都是近荃灣的文職兼職。由日頭公司行去晚上的公司只是 ...
請問文職兼職即係做啲咩?響邊搵架?

大宅

回覆:CSS701 的帖子

無意中在jobsdb搵到的,主要做data entry, proof reading, filing. 因Data entry不可入錯,所以都幾傷神。。。現在在回家的路上!

子爵府

回覆 cherrie0215 的帖子

如果不是為打發昤間就不藉得做了。 不如用d時間做第二樣分分鍾仲多得著。

我都緊兩份工, 係攰d, 但長遠睇係值得。
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

禁止訪問

伯爵府

荃灣回港島東家, 咪好夜???? 對身體唔好呀.

男爵府

我個份都係做了多年做又唔係, 唔做又唔係人工少過你最多返 17 hrs.
如果年青無小朋友米keep 住搵得幾多得幾多law.

首頁

尾頁

跳至