論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人試過請過有此經驗的工人,這工人來了只一星期, 平時做嘢好一般,個人 性格比較愁眉苦臉
初期剛來時,犯了錯,我糾正她,她試過喊,又周圍摸牆摸身事物,但昨晚她 有 犯錯,她在廚房本來邊切緊肉邊聴我訓話時,突然面向我把手上的菜刀,像磨刀一樣左右左右咁磨自己手掌,但並冇流血的,然後垂直把刀,成個人唉埋度門磨塊面。呢d動作我好驚丶我同 AGENT反映了,佢真的唔知自己有咁做過,而我都認為呢d佢係冇意識做,我驚佢有精神病,不過佢應該不是博炒
各位。請問你地有冇咁經驗

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唔理真傻定假懵,我會快炒
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

別墅

回覆:懷疑工人精神有問題

條友好明顯有問題,小心小心。。。。

男爵府

回覆:sillything 的帖子

我已比一個月通知期。如果即抄可否以精神理由不用補$
佢唔認自己咁做過呀(可能佢自己有病都唔知)

男爵府

回覆:seacrosserhk 的帖子

我都好怕丶不過我唔鬧佢又好正常冇呢d行為,仲好似好想繼續係度做

大宅

嚇!小心d好!

別墅

D錢唔好慳,如情況许可,即炒安心d .佢真傻,必炒!扮傻,都要即炒,免佢玩野,冇仇報!難為了僱主!

珍珠宮

引用:D錢唔好慳,如情況许可,即炒安心d+.佢真傻

原帖由 dotty6 於 13-04-16 發表
D錢唔好慳,如情況许可,即炒安心d .佢真傻,必炒!扮傻,都要即炒,免佢玩野,冇仇報!難為了僱主!

...
同意!!計時炸彈留多日驚多日,全家大大小小無覺好瞓

珍珠宮

即炒啦,之前新聞有個工人殺左個女僱主,精神病的工人不能留。

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

jj213 發表於 13-4-16 00:48
我已比一個月通知期。如果即抄可否以精神理由不用補$
佢唔認自己咁做過呀(可能佢自己有病都唔知)

...

你咁都夠膽比一個月通知?

Ericmo    發表於 13-4-17 22:19

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

有懷疑就唔好用佢,同食又同住,點知佢幾時出事,搏唔過。

主 賜 平 安

男爵府

各位佢今早抄了,現在鬆了口氣

男爵府

good! 當破財擋災啦! post料啦吾該

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

當佢博炒都好,唔好同佢癲啦,即炒啦。
我鄰居試過請一個,抱住細仔日日出花園擘大個口望住個天發呆,個細仔做番比媽咪睇,問姐姐做咩日日望天。
我鄰居都即炒呀,佢話點知佢會唔會玩得更大,間屋都唔駛要了。

男爵府

Surname: VILLANUEVA
First name: REYMELYN
Middle name: ACACIO
Date of Birth: 18 JAN 1981
Passport no.: EB603xxx
Nationality: FILIPINO

侯爵府

BK Milk勳章

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

又一件唔知真神定假鬼之垃圾

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:當佢博炒都好,唔好同佢癲啦,即炒啦。 我

原帖由 FA8866 於 13-04-16 發表
當佢博炒都好,唔好同佢癲啦,即炒啦。
我鄰居試過請一個,抱住細仔日日出花園擘大個口望住個天發 ...

男爵府

引用:各位佢今早抄了,現在鬆了口氣 +

原帖由 jj213 於 13-04-16 發表
各位佢今早抄了,現在鬆了口氣
咁就好啦,安樂哂

男爵府

回覆:FA8866 的帖子

唔係掛,好恐怖

首頁

尾頁

跳至