親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題, 謝謝

大宅

去中環"百年" 換最抵~

大宅

回覆:換台幣, 係香港定台灣換好呢?

乜唔係台灣ATM ?

男爵府

去到台灣用銀聯禁機!!!

yaukayi    發表於 13-5-21 09:50

大宅

Taiwan Fubon bank, no handling, n the rate is better than in HK bank or Taiwan airport

別墅

回覆:換台幣, 係香港定台灣換好呢

台灣銀行係唔係下午四點就關收工?咁我係香港換小小,過到去先再換

男爵府

uy0718 發表於 13-4-16 13:06
台灣銀行係唔係下午四點就關收工?咁我係香港換小小,過到去先再換
出機場已經有ATM機

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

好多jm話台灣襟機最抵,不過我就覺得唔係換好多既,係百年換同係果度襟個差額都唔係差好多

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

過去用atm

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

stepchk 發表於 13-4-16 13:43
好多jm話台灣襟機最抵,不過我就覺得唔係換好多既,係百年換同係果度襟個差額都唔係差好多 ...

晌台機場襟,就順路LOR, 因百年我要走到去中環先有, 車$$都可當手續$$
Stay Hungry , stay foolish !!

禁止訪問

引用:去到台灣用銀聯禁機!!!

男爵府

用银聯

大宅

如果近中環, 去百年換.同台灣atm 差唔多 (換左先感覺保險d)
如果唔近,去到台灣atm 用銀聯

男爵府

on1230681 發表於 13-4-16 15:56
如果近中環, 去百年換.同台灣atm 差唔多 (換左先感覺保險d)
如果唔近,去到台灣atm 用銀聯 ...
百年 rate 3.71,係機場禁機,可能係3.75-3.77。係街用銀聯禁,有3.8 或以上

複式洋房

請問在台灣㩒機是否沒有手續費?有沒有最高或最低金額限制?

珊瑚宮

引用:請問在台灣㩒機是否沒有手續費?有沒有最高

原帖由 Kiruru 於 13-04-21 發表
請問在台灣㩒機是否沒有手續費?有沒有最高或最低金額限制?
每次系二萬台幣=5千幾港幣,一天可咁多次。手續費要看香港銀行點收啦。

大宅

最低NT100, 我而家係台灣 求先禁左5000NT =HKD 136X fyi

別墅

引用:最低NT100,+我而家係台灣+求先禁左5000NT+=

原帖由 belibaba 於 13-04-21 發表
最低NT100, 我而家係台灣 求先禁左5000NT =HKD 136X fyi
咁個rate咪3.67

別墅

引用:Quote:原帖由+卡兒+於+13-04-16+發表去到台

原帖由 effietly1125 於 13-04-16 發表
x2,方便到咩咁。不過提提你記得開通張卡外遊提款先,唔係過到去無得㩒。

...
點樣開通張咭?是否要去銀行攪?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+effietly1125+於+13-04-16+發

首頁

尾頁

跳至