跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇家長比小朋友讀加洲萊茵

可否比d意見?thanks!
BB豬係11/1/2005係仁安醫院出世架 的成長日記

珍珠宮

Re: 有冇家長比小朋友讀加洲萊茵

我d小朋友唔係讀加州萊茵, 但係我教過o係加州萊茵畢業o既學生...... 好有禮貌, 好有教養.

或者係因為佢地多數都住o係加州, 家庭背景比較好, 所以比較乖, 同埋識野d. :-P

我都諗過送我d小朋友去o個度讀書, 但係距離遠......

複式洋房

MissMaMa,

謝謝你的意見.
因為我都係住果頭,諗住近近地比囡囡試下返Nursey先.因為,我見有D MAMA對呢間學校既意見都係負面(不過係元朗校),所以有小小擔心.
BB豬係11/1/2005係仁安醫院出世架 的成長日記

珍珠宮

toby_mama,

如果你住果度, 梗係送囡囡入去讀啦. :-P

呢間幼稚園比我o既印象好好

大宅

我都有考慮過, 但係我怕大部份同學都是被寵壞的小朋友, 所以心大心細.

Cheers,
Kam

伯爵府

kam....look到條bar code...原來你已經有2個小寶寶
我想問由fairview park去carlifornia 點去???
except driving and taxi!!.. only school shuttle bus??

大宅

kam,
congratulations

wendy,
有校巴 , $400 / month , 跟住冇其他喇

大宅

Thank you Bridget and Wendy.

我今胎嘔到cc下, 差啲要吊鹽水, 好彩打了止嘔針後好少少, 至少不會脫水!

Bridget,

Anson 會報邊間幼稚園呀? 我而家做緊資料搜集呀!

Cheers,
Kam

大宅

kam,
我跎anson嘔足十個月 , 嘔到出血同脫水 , 入院都入過幾次 , 諗起都 . 但為咗baby, 我堅持保持開朗嘅心境 , 嗰頭嘔完嗰頭叫自己唔好唔開心 , 對個b唔好 , 睇番轉頭真係覺得母愛好偉大 . 你都要比心機跎個b呀 !

睇下你幾時方便 , 等天氣好啲 , 我想帶埋anson去探下你&小乙呀 , 順便吹吹水 , 講到搵學校 , 真係煩到嘔 , 有排講 ... 你可以隨時比電話我架 . 天氣轉 , 小心身體 !

大宅

Bridget,

多謝你鼓勵! :-( :-( :-( :-( :-( 我會加油的!

我而家要做定功課係因為知道小bb出世後會好忙, 所以而家成日問人意見. 等我穩定一些, 我call你傾下啦!

其實諾諾同她的媽媽成日都會到我家玩, 不過她媽媽快生了, 所以我會等我好啲就去探探她! 你有興趣去探探小bb , 可call 我, 最遲下星期一小bb便出世了, 好緊張呀!

Cheers,
Kam

大宅

kam,
我都想去探諾諾(anson好鍾意諾諾 , 見親佢都如癡如醉 ) + 諾媽 + 小b呀 , 不如你去嘅時候叫埋我啦 , 等你通知

大宅

Dear Bridget,

到時我call 你啦! 不過多數會過左12朝先. 可以順便食埋薑醋. :lol: :lol: :lol:

Cheers,
Kam

首頁

尾頁

跳至