論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

我個菲傭,又話想辭職,因為可以取回菲律賓已付的agent fee,然後再搵過新雇主其實我個工人又做得不錯
呢次真係好煩,都唔知點好,不知大家有乜好計?

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

咁妳比返份agent fee佢就攪掂可以唔洗resign 啦!

依家隻隻賓都追緊份agent fee,如果真係個個都有得追,間間agent都關門大吉啦,我個agent話佢班人太天真了,依家追agent fee單嘢唔清唔楚,係工會教佢班人點做點做,我隻賓直情唔肯還loan, 又係工會教,製造麻煩給我,我已決定永遠唔再用賓,佢班人太麻煩,我新印姐一到就炒依家隻賓,等佢返家郷慢慢追餐飽

洋房

我都想炒佢,但遠水救唔到近火

佢筆agent fee都幾大筆

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

solomonwong 發表於 13-4-23 10:48
我個菲傭,又話想辭職,因為可以取回菲律賓已付的agent fee,然後再搵過新雇主其實我個工人又做得不錯
呢次 ...

如果真係做得唔錯, 將心比幾, 我地自己都想resign 再搵過啦.
不如同佢傾下, 其實而家都未confirm 真係可以攞番agency fee,
真係有心搵錢要再搵工無可能唔使比 agency fee. 可能係比少D.
如果佢能够做到完約, 你咪同佢 share 一半 agency fee lor.
講真, 再請過而家agency fee 真係貴好多, 又唔新工人點.
盞益左D agent.

大宅

根本單野就唔清唔楚, 政府都未搞掂, 工會又搞搞震
我agent 醒, 今年三月開始唔做賓, 佢話唔想煩死

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

回覆 solomonwong 的帖子

咁就快快去搵人啦,唔好再請賓喇!依家佢班人出國已經唔需要比大筆agent fee,質素一定會好差,如要請印要快手,因為要攪三個月,撞正八月印尼新年又會無工人來,agent幫我趕緊新印七月尾前來

大宅

陪月勳章

回覆:個菲傭想辭職,因為可以取回agent fee

我工人琴日都辭職,佢哋好似成班朋友約好一起辭,仲有你都check check佢有冇借錢,我工人突然無啦啦多咗個smart phone and I touch and camera

洋房

總之係煩

別墅

我都好擔心新來的賓賓做唔夠一個月就走已經係第三個啦

子爵府

引用:我都好擔心新來的賓賓做唔夠一個月就走已經

原帖由 lovingparent 於 13-04-23 發表
我都好擔心新來的賓賓做唔夠一個月就走已經係第三個啦
I dont think that we will hire the Phill maid. Previous Phill maid make me feel

大宅

我個菲都係25/1 O黎, O黎第一個月已經講大話, 唔肯還LOAN, 仲話個AGENT迫佢簽名借PLACEMENT FEE, 而家日日黑口黑面, 對我個小朋友完全冇HEART, 我勁想炒佢.

大宅

回覆:個菲傭想辭職,因為可以取回agent fee

其實係點呢?我真係有d亂,佢地追agency fee 點解要resign 呀?

珍珠宮

畀面勳章

你想唔想姐姐做落去,想加少少人工

洋房

請問最近是否通過菲庸可問僱主取回agent fee, 因我菲庸四月來港,昨天已問我取18000港元agent fee, 又話去領士館申請?真是須死人。

首頁

尾頁

跳至