自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請大家幫幫忙,因為我地真系唔知點樣可以幫到奶奶

上年11月叔仔(38歲)系香港爆左血管入院,直到年28就先出院,巨個人本身都系好肥,唔注意飲食所以甘後生就有呢D病,甘依家出左院唔行得,醫生話如果做物理自療,針久都可以行得番,但依家巨日日系屋企自閉,屋企人叫巨又唔睬,一開口就鬧,又唔肯出街,唔肯運動,近呢幾日連涼都唔衝,大比已經可以爛啦,依家物理自療都唔肯去做,老爺奶奶已經70幾歲啦,希望大家有咩方法可以幫到他們,我同老公又長期系加拿大,唔知可以點幫巨地

侯爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 BK Milk勳章

回覆:請大家幫幫手,thanks

搵社工開導佢

大宅

請問可以去邊到穩社工呢,有無詳細地址電話

瑪瑙宮

引用:請大家幫幫忙,因為我地真系唔知點樣可以幫

原帖由 精靈BB女 於 13-04-24 發表
請大家幫幫忙,因為我地真系唔知點樣可以幫到奶奶

上年11月叔仔(38歲)系香港爆左血管入院,直到年28就先 ...
比邊個激到爆血管

大宅

回覆 tkop 的帖子

巨本身有高血壓,又唔食藥唔睇醫生,仲亂吃野,米會爆血管

瑪瑙宮

引用:回覆+tkop+的帖子巨本身有高血壓,又唔食藥

原帖由 精靈BB女 於 13-04-24 發表
回覆 tkop 的帖子

巨本身有高血壓,又唔食藥唔睇醫生,仲亂吃野,米會爆血管 ...
如果有老婆叫佢照顧佢,無就請個家傭。

別墅

搵社工開導佢 , 住邊區?不過最直接又快趣找回出院的醫院社工 or

自助組織是由一群以促進本身福祉和權益作為共同目標的人士所組成,通過同路人的關懷、經驗享和資訊交流,解決大家所面對的同類問題。

or from hk gov

http://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_rehab/sub_listofserv/id_selfhelpgr/

http://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_rehab/sub_listofserv/id_supportcom/

別墅

回覆:精靈BB女 的帖子

首頁

尾頁

跳至