親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 sabrinalee410 的帖子

Hi sabrinalee410

請問你之前住Festive有無包早餐,是buffet嗎?可以嗎? thanks

大宅

回覆 jcryan 的帖子

唔包早餐

別墅

回覆 sabrinalee410 的帖子

thanks sabrinalee410

大宅

sabrinalee410 發表於 13-5-2 18:03
回覆 珀珀,慧慧媽 的帖子

係經AGODA訂

咁好嘅, 點先可以UPGRADE?

大宅

回覆 my702009 的帖子

我都唔知點先可以
係職員主動幫我UPGRADE架

大宅

可否比較 festive & movenpick 兩間? 2大2小(7y & 4y).
邊間近沙灘 & 方便出入. 主要都係去 water park, zoo, US 等. lego 考慮中.

大宅

vee 發表於 13-5-6 00:42
可否比較 festive & movenpick 兩間? 2大2小(7y & 4y).
邊間近沙灘 & 方便出入. 主要都係去 water park, z ...

FESTIVE HOTEL:
~幸運地,CHECK IN時職員幫我UPGRADE左,間房好大,房,客廳,大廁所,仲有個細飯廳
~設施有D舊同損壞: 廁所門鎖壞既,浴缸去唔到水,大門門框壞左,D釘"突"出黎,不過職員發現左,好快就叫人整返
~床,非常軟,我地一家有D訓唔慣
~整體乾淨整潔
~距離EXPRESS站有D遠,但可以經RESORT WORLD的商場行過去,邊行邊睇,仲有冷氣,唔會辛苦
~可以去HARD ROCK HOTEL 的沙灘泳池,好正
~我住的係DOUBLE BED ROOM,4個人床唔夠訓,但房內有梳化床

MOVENPICK HOTEL:
~幸運地,CHECK IN時職員幫我UPGRADE左去SUITE房,有室外空間&浴池
~SUITE位於地下,中午會好熱,第一日CHECK IN時係下午3點半,入到房,開冷氣吹左成個鐘(16度)先涼涼地
~房好細 ( 間房其實都算大,但一半係室外,室外白天熱到死,夜晚就有蚊蟲,所以冇用)
~房間乾淨整潔
~酒店就係EXPRESS站旁邊
~TWIN BED ROOM,2床可拼埋,4個人訓OK(床比FESTIVE 大)

沙灘& water park我去左palawan beach & PORT OF LOST WONDER,都係坐sentosa express到beach station再行過去,由車站行過去10分鐘左右,好近咋

有一點,我想提提大家
唔知係我黑仔定點,我覺得新加坡既的士司機好多都唔熟路,試過幾次,去旅遊景點,司機都話唔識路或要問路先去到,而且最好帶定中,英文地址俾司機睇
仲有,夜晚好難搵的士入聖淘沙,試過一晚搵的士,連續4-5架的士知道我地去聖淘沙就話唔載,最後搵到架,我地上曬車,放曬車仔入尾箱,佢先話唔肯入島,只肯車我地到VIVO CITY
所以之後我地每次出入都會係VIVO CITY轉車
同埋繁忙時間好難搵的士,有的士喇,唔順路的士司機都可以話唔載架 (去6日,我地被拒載左差唔多二十次)

希望幫到大家

大宅

sabrinalee410 發表於 13-5-3 00:36
想問下,酒店唔包早餐,咁去vivo city 食早餐要坐幾耐車去架,一來一回會唔會要用好多時間架??

大宅

好快架
坐EXPRESS去VIVO CITY 大概5分鐘
EXPRESS的車亦都好密,基本上都唔使點等車
通常我係帶齊野出去食早餐,食完直接去玩

大宅

sabrinalee410 發表於 13-5-6 09:36

好快架
thanks

複式洋房

回覆:fooky-hk 的帖子

我剛回來同2歲女去, 個女好反訓, 試過半夜打橫訓都唔覺迫... 有浴缸, 但個人認為廁所門半透明係一個問題...

複式洋房

回覆:星加坡的movenpick heritage hotel

另外, 個人覺得 Movenpick 個餐幾好食 :)

大宅

引用:各位,我黎分享下先我4月中住左movenpick+he

原帖由 sabrinalee410 於 13-04-24 發表
各位,我黎分享下先
我4月中住左movenpick heritage hotel 4晚
係TWIN BED ROOM,2張床可以拼埋
請問仲有無其他食早餐選舉,開早d

大宅

引用:Quote:vee+發表於+13-5-6+00:42+可否比較+f

原帖由 sabrinalee410 於 13-05-06 發表
FESTIVE HOTEL:
~幸運地,CHECK IN時職員幫我UPGRADE左,間房好大,房,客廳,大廁所,仲有個細飯廳
~設 ...
請問去左邊個water park?係咪係島上有浮潛個個?

大宅

引用:回覆+珀珀,慧慧媽+的帖子好快架坐EXPRESS去

原帖由 sabrinalee410 於 13-05-06 發表

好快架
請問vivo city開幾點?

大宅

引用:另外,+個人覺得+Movenpick+個餐幾好食+:) +

原帖由 charishomama 於 13-05-06 發表
另外, 個人覺得 Movenpick 個餐幾好食 :)
酒店另加錢有早餐?

複式洋房

回覆:CMM2013 的帖子

我之前 book 的 package 包埋早餐的。

大宅

引用:我之前+book+的+package+包埋早餐的。 +

原帖由 charishomama 於 13-06-14 發表
我之前 book 的 package 包埋早餐的。
哦,明白哂 thx...

首頁

尾頁

跳至