自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

公爵府

回覆:成年人唔識用廁所,真可悲!!

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 遊學勳章 畀面勳章

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:成年人唔識用廁所,真可悲!!

我都遇過一打開廁格的門,有一pat pat滾瀉的"咖喱"在馬桶邊,而地下還有一個一個的咖喱腳印慌忙confirm無踩中地雷後即速離開現場!然後對清潔姐姐深表同情!點解女人之家,可以dirty到咁架!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

shutupmate415 發表於 13-4-24 13:13
甲級OFFICE,血染的風采同掉抹手紙落廁所塞廁所日日上演。洗茶壺啲茶葉唔識掉落廁所,又塞埋個洗手盤。:not ...
我公司之前試過啦,
但我地易搞d,因為我地係成層樓都係我地公司既,
咁我踩到老闆度投訴,
跟住咪出咗MEMO 邊個話如果比清潔亞姐捉到佢搞污糟個廁所既話,
就 warning letter 一封,
跟住不知幾乾淨,
有我喺度一日....公司個廁所咪使旨意再有咁血腥,
我至鬼憎架喇,
連自己基本衛生都搞唔惦既話,
咁你唔好做啦....返屋企學吓先啦,
呢d基本嘢連k1仔都識啦下話.......

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+丙丙+於+13-04-24+發表佢一路

原帖由 bluetulip 於 13-04-24 發表
我地估距mou得唔近個塔呀
咁大個目標都唔中。。。

籃球咁大就話出界啫

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

丙丙 發表於 13-4-24 14:19
咁大個目標都唔中。。。

籃球咁大就話出界啫
係鬼.....之前D人好多時疴到滾瀉晒咁架,
圍晒廁所邊....仲有搞到廁所門都有先衰格呀,
大佬.....將心比己啦,
做清潔嗰個都好慘架,
雖然話食得咸魚抵得渴啫,
但....呢D係自己基本衛生嚟架,
點解要搞到咁呀?
我唔信佢屋企都會日日爆屎渠咁囉....

大宅

引用:Quote:shutupmate415+發表於+13-4-24+13:13

原帖由 suetchingBB 於 13-04-24 發表
都唔明點解會咁架

我以前有個同事,D便便係「痴」晒落廁板,唔係一次半次,係基本上次次都係,攪到 ...
抺完便便嘅廁紙掉入垃圾桶,你個同事係咪強國人?

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:丙丙+發表於+13-4-24+14:19+咁大個目

原帖由 亞貴 於 13-04-24 發表
係鬼.....之前D人好多時疴到滾瀉晒咁架,
圍晒廁所邊....仲有搞到廁所門都有先衰格呀,
大佬.....將心比己 ...
廁所門都有點all呀?佢向住個門發射架。。。清潔ee好慘

水晶宮

引用:Quote:原帖由+bluetulip+於+13-04-24+發表

原帖由 丙丙 於 13-04-24 發表
咁大個目標都唔中。。。

籃球咁大就話出界啫
可能mou得耐,腳痺, 企得唔穩,fing fing 下咪

大宅

回覆:suetchingBB 的帖子

因為大陸好多廁所會塞渠,佢哋慣咗唔掉廁紙入馬桶,而係掉入垃圾桶㗎

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+丙丙+於+13-04-24+發表咁大個

原帖由 bluetulip 於 13-04-24 發表
可能mou得耐,腳痺, 企得唔穩,fing fing 下咪
搖擺幅度好強喎mouth:

水晶宮

丙丙 發表於 13-4-24 14:38
搖擺幅度好強喎
wakaaaaaaaaaaa死喇,我比你笑鬼死我

子爵府

DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

無個人修養

子爵府

女性都咁污糟

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

丙丙 發表於 13-4-24 14:38
搖擺幅度好強喎

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

水晶宮

引用:Quote:原帖由+bluetulip+於+13-04-24+發表

原帖由 丙丙 於 13-04-24 發表
搖擺幅度好強喎
唔知果位高貴的秘書小姐有無上bk

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

\(^v^)/ 發表於 13-4-24 14:36
因為大陸好多廁所會塞渠,佢哋慣咗唔掉廁紙入馬桶,而係掉入垃圾桶㗎

...
但香港唔係嘛
無辦法就話要扔出黎啫,便便咁多菌,如非必要都應該第一時間沖走去吧

伯爵府

引用:甲級OFFICE,血染的風采同掉抹手紙落廁所塞

原帖由 shutupmate415 於 13-04-24 發表
甲級OFFICE,血染的風采同掉抹手紙落廁所塞廁所日日上演。洗茶壺啲茶葉唔識掉落廁所,又塞埋個洗手盤。:not ...
你做得岩!!!

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

\(^v^)/ 發表於 13-4-24 14:32
抺完便便嘅廁紙掉入垃圾桶,你個同事係咪強國人?
應該係

首頁
12345...7

尾頁

跳至