烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

今天經過759睇下佢地有無日清粉, 答案都是no, 個店員話公司每間都派三四箱貨, 但半日沽清而一直無得再補貨, 每曰此人問幾十次, 原因係(貨櫃工人罷工), 以致影響來港貨物, 聽完之後只有無奈但接受.

大宅

好媽媽勳章

回覆:759 點解又要特價, 但又無貨~~~

我星期二去,只有一箱貨買咗一包,折咗都要33蚊,算特價嗎?

大宅

回覆 openleung 的帖子

佢地正價$37.50, 會員九拆, 今天又開始滿三百元75拆啦, 買到就其.mouth:

大宅

好媽媽勳章

講開又講吖,唔止759無,連一田,Aeon都無日清粉,睇嚟要等工潮完先有喇!

大宅

回覆 openleung 的帖子

一田有你都唔好買囉, 要59元勁貴, cc叔婆都要39元, 有個提意一半日清加一半昭和粉, 就住用先, 試過OK但最好加多1g酵母幫幫.

大宅

想問仲有邊度有得平?

男爵府

引用:今天經過759睇下佢地有無日清粉,+答案都是n

原帖由 麵包阿媽 於 13-04-26 發表
今天經過759睇下佢地有無日清粉, 答案都是no, 個店員話公司每間都派三四箱貨, 但半日沽清而一直無得再補貨, ...
我上次去買都無貨,收銀叫我留電話有貨打俾我,隔咗幾日就打黎喇! 俾錢果陣話得3箱返咗,但淨係賣俾有hold貸既人,所以下次你都留電話俾佢地

伯爵府

星期一行完 Sogo 有貨, 但好似係 $5x, 唔會考慮買了.
其實都唔係真係好到要周圍樸丫.
上次759 $26/包, 我行過就順便入去, 可遇不可求咁俾我見到, 我先買咋.

否則, 我覺得大把平 d 既麵粉唔差得過隻日清.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

麵包阿媽 發表於 13-4-26 01:24
今天經過759睇下佢地有無日清粉, 答案都是no, 個店員話公司每間都派三四箱貨, 但半日沽清而一直無得再補貨, ...
特價做到 21/4, 我都掃咗 2 包.

大宅

回覆 ian723 的帖子

我地咪好似人地撲奶粉喎

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

引用:回覆+ian723+的帖子我地咪好似人地撲奶粉喎

原帖由 麵包阿媽 於 13-04-26 發表
回覆 ian723 的帖子

我地咪好似人地撲奶粉喎
由佢減價果日到而家,路經或專登大大話話去咗10間數字屋,間間都話冇貨!算我同佢冇緣啦!cc叔婆$39唔會買啦,我去烘焙店買Neon平20蚊!

大宅

回覆 lalamike 的帖子

做包給家人是愉快的事, 但要東走西走就同仲要得個吉mouth:, 咁就唔值囉.

男爵府

吉之島好似有喎!

大宅

Jusco 賣$49,Apita 賣$39

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

引用:Jusco+賣$49,Apita+賣$39 +

原帖由 yoko_wong1 於 13-04-26 發表
Jusco 賣$49,Apita 賣$39
早幾日APlTA9 折,我見佢大把貨,折後其實只$35.X,但最終都冇買,超過30蚊1kg,除非食咗真係識飛啦!

首頁

尾頁

跳至