論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

已經走左既姐姐,一向都好好,好細心,又鍾意煮野食、整麵飽,學完整一樣又教佢整另一樣,...

直至發現佢既大話越講越離譜,無呈呈既野都講大話,跟住,偷左好多錢錢,又偷首飾,報警走左,其它偷混碎野不在話下,仲同幾個男人走埋一整,....雖然走左,今日又黎料,收到第一單財務公司電話,原來佢由偷錢既時候,就開始去借錢,越借越多,...而家欠落幾皮野未還。

吾怪得走得咁急,都吾知仲有幾多手尾。

三個月前真係吾出佢咁樣,仲對我d小朋友好好,得閒就問佢地意食什麼,當然我都知係門面野,但係都叫吾係太差,令我無防範,實情係密謀偷野同借錢玩走人。

希望無人再中招,大家真係要小心d。

別墅

回覆:一個姐姐既真面目。

菲定印,有無佢既資料,仲可唔可以係香港打工?

大宅

BK Milk勳章

引用:已經走左既姐姐,一向都好好,好細心,又鍾

原帖由 Evan 於 13-04-26 發表
已經走左既姐姐,一向都好好,好細心,又鍾意煮野食、整麵飽,學完整一樣又教佢整另一樣,...

直至發現佢 ...
我之前個印同你個一模一樣,做野好,对小朋友好,点知後來又係發現借錢走佬,走左仲發現佢 tart 左$, 心碎,真係几好都要防

[img align=right]http://b3.lilypie.com/6jN8p8.png

男爵府

我上一個菲姐都係

洋房

無錯,佢哋講同做所有野都可以係假!!

大宅

其實D姐姐真好識得做戲,表面對我個囡好好,原來係我哋返咗工就成日無故打和鬧我個囡,到我放工前先同我個囡玩得好開心,最後睇番錄影帶先知,最後報警拉咗工人

tracytang    發表於 13-4-27 14:18
sodababy  咁工人有冇坐監  發表於 13-4-26 22:49

大宅

回覆 decmama 的帖子

判四個月,但緩刑兩年

珍珠宮

我經驗係:佢地返得來偷出面應該已經相當唔掂。逼到走頭無路咪向你落手囉。我婆件印俾我地的上差館之後,好多同屋苑 d 姊妹紛紛來同我婆訴苦,我地先知佢 cheap 到,一 d 來香港無耐未還晒錢o既 overseas 工人,身上所剩無幾借 $10 佢都要問人借 而佢當時都係為o左貼仔
始終工人係外人,幾好都假,無事無幹時可能都幾好o既,一有事仲點會同你講道義。害人之心不可有,但防人之心亦不可無

男爵府

louis0717 發表於 13-4-26 02:23
菲定印,有無佢既資料,仲可唔可以係香港打工?

from印.., First name :swexxx . All i know is that she didn't come back to 印. I sent all her info. to Imm dep. She tried to find a new employer some weeks ago.

首頁

尾頁

跳至