自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

天氣一潮濕便撻唔著。走去煤氣公司換新超薄爐,點知cf話個鏡櫃太大,要拆咗個櫃至裝到。
各位JM有冇cf介紹或者其他辦法提供呢 ?

大宅

回覆:CocoCoffee 的帖子

補相!

水晶宮

這款, Towngas, 一定有代替品.

我看 不是爐款問題, 而是鏡櫃頂住, 連舊爐都拆不出來.

因為爐身有一定厚度, 藏於牆身, 要"堂"出來的.

大宅

回覆:howmuch 的帖子

係呀都唔知點算~搭棚裝ok嗎?

水晶宮

CocoCoffee 發表於 13-4-26 19:22
係呀都唔知點算~搭棚裝ok嗎?
搭棚都唔得.

要換爐, 個鏡櫃, 非拆不可.

水晶宮

我用這款都 17 years 了, 試過一次撻唔著, Towngas CF 上來清一清後, 都用了5年到E+, 你用住先啦.

仲有, 你個爐, 唔使開咁大, 我凍天開約6點位, 夏天2-3點都夠了.

大宅

我上年至換零件,但逢潮濕又撻唔著。我問cf, 佢話無得攪。我搵cf 再check 下,謝謝你的資訊。

別墅

回覆:CocoCoffee 的帖子

我個爐用了十多 年 你果個都是要

大宅

拆鏡櫃櫃應該搵裝修cf定賣浴室設備公司嘅cf會好啲?拆完鏡櫃換過細定裝返原先果個好啲?我屋企新裝修兩年,個爐喺上手請賜教!

水晶宮

CocoCoffee 發表於 13-4-27 06:48
拆鏡櫃櫃應該搵裝修cf定賣浴室設備公司嘅cf會好啲?拆完鏡櫃換過細定裝返原先果個好啲?我屋企新裝修兩年, ...

好睇你當時的是點造, 如果是現場裝修CF 界料 fit 上去的話, 拆完應該裝唔返.

你去廚櫃公司問問, 訂一個鏡櫃加安裝收口及拆舊櫃, 應該是段尺計 e.g. $400/橫尺.

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆 CocoCoffee 的帖子

can give them the size and ask CF or shop to introduce a model to you?
I buy washing machine also use this...not sure if can apply to heater

大宅

我喺大陸度呎訂做㗎大鑊!
拆完裝個細啲,會唔會有印㗎

大宅

回覆:Kbbs 的帖子

Thx, kbbs

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆 CocoCoffee 的帖子

hee hee....if have mark, use sticker to cover it.

大宅

回覆:Kbbs 的帖子

Sticker cover my eyes better

首頁

尾頁

跳至