論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家有無試過返到屋好唔想見到呀bun姐,我就係,有時覺得唔請好過請,請左仲覺得煩左,又要怕佢地無野食,又要顧及佢感受,仲知就多多野,有時仲要睇佢面口,佢一唔係屋,即刻勁自在囉

333s  同感. 在想方法 代替佢. 你有何主意?  發表於 13-4-26 23:43

大宅

回覆:有無同感

絕對認同

男爵府

當然有!見到她只有煩,完全想掃她出門。這些生活,不知幾時終止。唉…

珍珠宮

非常認同!聽日佢放假,亦係我三仔’拿’可以透透氣,過番o的正常家庭生活o既日子!等成個禮拜就係等聽日!

伯爵府

我相反,姐姐唔喺度我好唔自在就真!唔慣無人幫手......

大宅

BK Milk勳章

禁止訪問

畀面勳章

引用:大家有無試過返到屋好唔想見到呀bun姐,我

大宅

我都係,好怕有個外人係度

大宅

原帖由 大辣椒 於 13-04-26 發表
大家有無試過返到屋好唔想見到呀bun姐,我就係,有時覺得唔請好過請,請左仲覺得煩左,又要怕佢地無野食, ...
你講咗我嘅感受!我第一次姐姐,做咗3個月!而家要顧多一個人,又更多煩惱,直頭貼錢買難受!我自己覺得壓力大咗同冇咁開心,唔係因為生咗第二個,真係唔想請姐姐!

複式洋房

無錯,大家都有同感,佢真係好煩好煩好煩,早知係咁就唔請,我都覺自己仲唔開心過無工人時,完全同我想像中兩回事,禁得閒一日到刻都教佢做野,做人有禮貌,lee樣嗰樣,督促住佢有無做漏野,有無傾電話,倒不如我用啲時間教下我自己小朋友

複式洋房

又唔係平過人,一出糧就拎6張$500,9張$100,1張$20比佢,真係覺得佢一啲都唔值囉!

大宅

回覆:大辣椒 的帖子

Me2....身同感受!

男爵府

原帖由 大辣椒 於 13-04-26 發表
大家有無試過返到屋好唔想見到呀bun姐,我就係,有時覺得唔請好過請,請左仲覺得煩左,又要怕佢地無野食, ...
好有同感。佢一放假,雖然我要自己做晒啲野,但真係好free. 所以會好期待勞工假期。唔只佢期待放假,我都好期待佢放假!!死未。

其實真係架,自己唔食都要諗佢食咩。好鬼煩。有時為左費事返到去諗叫佢煮乜,情願自己喺出面自食完先返屋企!

男爵府

引用:非常認同!聽日佢放假,亦係我三仔’拿’可

原帖由 zitzai 於 13-04-27 發表
非常認同!聽日佢放假,亦係我三仔’拿’可以透透氣,過番o的正常家庭生活o既日子!等成個禮拜就係等聽日! ...
絕對認同

男爵府

引用:Quote:原帖由+大辣椒+於+13-04-26+發表大家

原帖由 sitbabyboy 於 13-04-27 發表
你講咗我嘅感受!我第一次姐姐,做咗3個月!而家要顧多一個人,又更多煩惱,直頭貼錢買難受!我自己覺得壓 ...
講得啱,我都覺精神壓力大左。好多野要諗點樣handle.。有問題又要諗點向佢提出先唔會得罪佢,因有人質在佢手,唔話佢又唔得,話佢又要理佢感受,買佢怕咁 。

男爵府

引用:無錯,大家都有同感,佢真係好煩好煩好煩,

原帖由 大辣椒 於 13-04-27 發表
無錯,大家都有同感,佢真係好煩好煩好煩,早知係咁就唔請,我都覺自己仲唔開心過無工人時,完全同我想像中 ...
講得好好好啱。我都覺,未教自已bb反而要教佢。

大宅

回覆:大辣椒 的帖子

直頭,有口難言. 成日受她黑面氣. 又成曰request , 總之緊要她有jetso. 依個月,指明要放边日边曰,指明要食嘜,唔肯攞野,晚上,八,九點就入房.

祝她新僱主好運.

大宅

引用:又唔係平過人,一出糧就拎6張$500,9張$100

原帖由 大辣椒 於 13-04-27 發表
又唔係平過人,一出糧就拎6張$500,9張$100,1張$20比佢,真係覺得佢一啲都唔值囉!

...
成$4000,根本佢地唔值呢個價,又要包食包住包車錢包機票包保險,水電煤柴米油鹽樣樣用嘢又唔會同你慳;而僱主就咩保障都冇,仲要勞氣又要擔心佢有冇偷錢,對小朋友好唔好..... 一個字"煩"!

totheend  Exactly right!!!  發表於 13-4-28 11:55

禁止訪問

回覆:sitbabyboy 的帖子

伯爵府

絕對認同!!

首頁

尾頁

跳至